Rainbow Birthday Cake

on

Voor de maand Februari mocht ik een taart maken voor een 3 jarig meisje. Zonder dat ik weet welke interesses of hobby’s ze heeft wil ik toch iets leuk maken, daarom heb ik gekozen voor een regenboog taart. Welk meisje van 3 jaar vindt dat nou niet leuk?! Met schattige wolkjes en regenboogkleurtjes. Helaas was ik deze keer een beetje gebonden aan de kleur roze, dus het was maar goed dat ik nog niet heel veel ‘spannends’ in mijn hoofd had om te maken. Ook rekening houdende dat ik niet te veel de hoogte in kan boetseren heb ik de keus gemaakt om wel een boog te creëren maar dan weliswaar een platte ;-).

Wolkjes
Alles is gemaakt van fondant. De (3D)wolkjes zijn gemaakt door eerst allemaal balletjes te draaien, aan elkaar te plakken met water en daaroverheen een dun laagje fondant te doen.

De (platte)wolkjes heb ik uitgestoken met een koekjes uitsteker. De rand rondom de taart aan de onderkant zijn dezelfde wolkjes als op de taart, ik heb alleen de onderkant recht afgesneden.

De andere wolkjes heb ik met (eetbare)viltstift oogjes, wimpers en een mondje getekend. De wangetjes heb ik doormiddel van een kwastje eetbaar glitterpoedertje erop gedaan en het strikje is van botercrème en heb ik doormiddel van een spuitzak en een klein rond spuitmondje erop gespoten. Oorspronkelijk was het de bedoeling om kant en klaar strikjes te gebruiken, maar helaas waren deze niet beschikbaar in de winkel waar ik meestal de taartmaterialen haal. Tijd om online te bestellen was er niet en daarnaast ben ik dan ook weer verzendkosten kwijt, dat is zonde!

Regendruppels
De regendruppels zijn snoepjes en die ik her en der heb opgeplakt met een beetje water. Achteraf gezien had ik hiervoor beter een wat zachtere snoepsoort kunnen gebruiken aangezien het voor een driejarig meisje is. Maar ik denk dat de ouders het wel als eerst eraf halen voordat de kleine meid ze eraf peutert en daarnaast denk ik dat ze eerder gaat voor de wolkjes ;-).

Regenboog
De regenboogslierten zijn zo mooi glad doordat ik het niet met mijn handen rol maar met een polijst-spatel. Super handige tip om zelf ook eens te proberen! Je krijgt ze heel mooi glad en hierdoor is de fondant ook mooier en gelijkmatig verdeeld.

PicsArt_01-15-07.58.32.jpg


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s