MARBLE • BERRY • COOKIE

| Geraffineerd suikervrij | Plantaardig | Optioneel glutenvrij | Veggies | Fruit |

Oh my Marble-Berry-ness! Zo lekker! Omdat ik niet veel lekkere dingen eet is het toch echt een feestje in mijn mond wanneer ik dat dus wel doe! Ze zijn ook nog eens super duper gezond en niet alleen door de blauwe besjes die erin zitten!

Ben je nou ook al heel erg veel aan het letten op minder suikers eten? Dan is dit koekje zoet genoeg! MAAR… wanneer je nog volop suiker eet moedig ik je aan om het recept te proberen, maar verwacht dat het dan niet zoet genoeg kan zijn voor je.

Het is ook hetzelfde als wanneer je een lange tijd ongezouten noten eet en ineens een handje gezouten nootjes eet… Je denkt dan meteen, oeh wat zout! Dat komt omdat je went aan de noten zoals je ze eet…zonder zout!

In dit geval is het absoluut de moeite waard om het uit te proberen en te leren wennen aan minder suiker. Want eerlijk is eerlijk… ons lichaam heeft niet veel suiker nodig, dus waarom zou je het dan in overdaad geven? Precies! Omdat alles zo lekker is en door de prikkels die onze hersenen krijgen van de verpakkingen die onze ogen zien en de wil om nog meer suiker te eten… Ohkey ik dwaal af, maar ik denk dat mijn punt wel helder is. Net zo helder als dit pure koekje!

Ingrediënten

 • 270 gram speltbloem (kan je vervangen door glutenvrije bloem of meel)
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 2 theelepels bakpoeder
 • een snufje zout
 • 1,5 theelepel kaneel
 • 2 eetlepels gebroken lijnzaad geweekt in 4 eetlepels heet water
 • 100 ml maple syrup (wanneer je weinig tot geen suiker eet kan je halveren)
 • 160 ml zonnebloem olie of kokosolie
 • 150 gram gepureerde paarse aardappel
 • 4 handjes blauwe besjes
 • extra kaneel voor bovenop de koekjes

 

Bereiding
Zet alvast een bakplaat klaar met een bakpapiertje en spray het heel ligt in met bakspray. Verwarm de oven alvast voor op 200 °C.

Wanneer je nog wat Paarse zoete aardappel over hebt van het recept Ube Pancake, kan je die hier heel goed voor gebruiken! Wanneer je geen paarse aardappel over hebt kan je de aardappel hetzelfde bereiden als de ‘normale’ aardappel. Schillen, koken, afgieten, stomen, pureren. That’s it en zet het even apart totdat je het nodig hebt.

Zet alvast het lijnzaad met het hete water klaar en laat het even weken. Weeg vervolgens alle droge ingrediënten af in een mengkom en voeg de olie en de maple syrup hieraan toe. Roer alles goed door elkaar. Je merkt meteen dat het een soort deeg vormt en nat oogt, dit kom door de olie.

Je kan dan de gepureerde paarse aardappel bij het deeg voegen en met een pollepel roeren, of als je dat fijn vind, met je handen kneden. Voeg als laatst de blauwe besjes toe en kneed of roer het nog even door.

Tip
Plet af en toe een paar van de besjes, hierdoor zal het koekje extra lekker smaken!

Schep met een kleine ijsboltang bolletjes deeg (vergeet de eigenwijze besjes mee te scheppen) op de bakplaat en duw het een beetje plat tot ongeveer 2 cm. Je zal merken dat het niet echt aan je handen plakt en dus om het koekje te vormen. Vergeet niet om nog een klein beetje kaneel over de koekjes heen te strooien.

Zet de bakplaat met de Marble Cookies in het midden van de oven (of net 1 rails erboven) voor ongeveer 19 à 20 minuten of totdat ze er krokant en bruin uitzien.

Marble the end away because this cookie is delishhhh!

PicsArt_01-22-05.47.35.jpg

Bewaartip
Bewaar de koekjes in een glazen pot. Door het glas blijft de smaak van de koekjes optimaal en blijven ze langer goed!
The day after zijn ze iets zachter qua structuur maar dat doet niets af van de smaak ;-).


🖤

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s