Live @ Radio Lelystad!

| Radio Lelystad | Voeding | Maagverkleining | Inspiratie | Motivatie |

Wauw wat een vuurdoop! Van iemand die niet graag op de voorgrond staat maar liever verstopt achter de gordijnen was het een behoorlijke stap en was ik best wel zenuw-wappig! :-D.

Maar al met al is het mij nog best wel meegevallen en was het eigenlijk stiekem wel heel erg leuk! Vooral omdat ik met Leny Hartong heerlijk kan kletsen over alles en nog wat! Dat merk je ook wel bij het interview want het duurt ietsje langer dan normaal! De mannen waren achter mij al aan het gebaren dat we het écht moesten afronden! Hahaha. Maar dat is goed, als je tijdens het interview bijna de tijd vergeet en zo in het onderwerp opgaat, daar zit nou ook mijn enthousiasme! Ik kan er over door blijven praten!

Het interview kan je hier terug luisteren!

JolijnEvers___DSC0414

 

In het interview gaan we een beetje van de hak op de tak, maar dat is leuk! Dat geeft niet, in een kort tijdsbestek moet je bijna wel een beetje. Er is zoveel om over te praten, maar wat heel duidelijk naar voren komt is hoe ik denk over etiketten en hoe belangrijk ik het vind dat wij allemaal moeten blijven lezen om erachter te komen wat er in onze producten gestopt wordt. Wil je het niet eten? Koop het simpelweg niet, want anders blijf je de mega-fabrieken financiëren.

Ook laat ik weten dat ik het heel erg belangrijk vind voor de kinderen, Leny benoemde zelf al de Energy drankjes. Momenteel is o.a. foodwatch hiermee bezig, met het project ‘stop energiedrankjes bij ziekenhuizen!’ Waar ik hartstikke Pro #verbiedhethelemaal in ben, want als ik één ding verafschuw dan zijn het wel die vreselijke energiedrankjes. Maar goed, zoals gewoonlijk dwaal ik weer eens af! Haha.

Kleine aanvulling

Wat ik eigenlijk niet heb benoemd in het interview is dat ik naast de mensen zonder een (mini) Gastric Bypass (Maagverkleining) graag mensen MET een Gastric Bypass wil motiveren en inspireren om gezond te (blijven) eten! In het begin stadium van een maagverkleining is het bijna ‘normaal’ dat je er rekening meer houdt om gezonder te eten maar zoals heel veel mensen, vallen we snel terug in onze ‘oude’ gewoontes. Hiervoor moet iedereen waken, want niets is erger dan weer heel veel aan te komen en weer terug bij af te zijn! Dat wil je toch niet?! Ikke niet in ieder geval.

Het is zo belangrijk om 3 maaltijden per dag te eten… ochtend, middag, avond en dan maximaal 2 tussendoortjes en hier zit nou het probleem!!! Wat eten je tijdens je maaltijden en wat zijn nou je tussendoortjes?! Tuurlijk begrijp ik dat het moeilijk is om als tussendoortje altijd maar yoghurt of fruit te eten! Maar… als je dan wat lekkers voor in de plaats wilt eten?! Neem dan iets gezonds! Bepaalde recepten op mijn site laten zien dat je niet heel veel nodig hebt om een gezonder tussendoortje, of zelfs pizza te maken. Vries de tussendoortjes in en je kan er de hele week van genieten (of langer). Want als je dan de etiketten leest van de ‘gezonde’ Sultana, dan schrik je de apelazarus van wat er in zit qua suikers! Zo gezond is het dus niet… helaas. Skip, delete niet meer eten!

Ik ben er zelf ook nog niet, maar leer elke keer weer bij over dingen die je beter kan laten of die je juist moet doen!

Zoals het interview 🙂 Ik hoop dat ik een paar mensen kan bereiken die net dat beetje extra motivatie nodig hebben en ik met mijn enthousiasme kan geven. Ik zal zoveel mogelijk voor je uit blijven pluizen qua etiketten en het ontleden hiervan. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het stuk welke ik heb geschreven ’s avonds in bed te lezen en bij jezelf te raden moet gaan of je het product nog wel wilt kopen, en dus opeten, of niet!

De kans dat je dan je boodschappenlijstje moet aanpassen is aanwezig 😉 Hihi

JolijnEvers___DSC0417 - kopieFotografie: met dank aan Jeroen Berge

🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s