THINNY’S

| Vegan | Glutenvrij | Geraffineerd suikervrij |

Oh my! Het is gelukt! Ik heb een super lekker recept gemaakt met de zoete aardappelmeel! Na enig speurwerk online heb ik een aantal diverse recepten gevonden en eentje daarvan was een tartelette. Nu heb ik geen tartelette vormpjes (staan op mijn verlanglijstje 😉 ) en heb ik er dus een eigen twist aan gegeven. En met suc6! Het is ook nog eens een super makkelijk recept!

Het zijn flinterdunne koekjes met de heerlijke nasmaak van gember. Vroeger lustte ik ab-so-luut geen gember, maar ze zeggen ‘hoe ouder, hoe gekker’ want nu lust ik het ineens wel… Wat zit de tong van een mens toch raar in elkaar! Ik heb genoeg aan 1 theelepel verse gember want ik vind het lekker als ik een ‘vleugje’ gember proef en het niet overheersend is.

Misschien ken je de KAFFEREP gemberkoekjes van de IKEA wel, mijn moeder is er verzot op! Ik weet nu al dat deze koekjes een hit gaan worden bij haar en dit hét alternatief gaat worden voor de IKEA KAFFEREP Gemberkoekjes :-D.

In eerste instantie is de eerste hap even wennen door de zoete aardappelmeel, maar zodra je de tweede hap neemt (of het tweede koekje 😉 ) is de combinatie van Gember en Zoete aardappel ge-ni-aal!

Ingrediënten

  • 100 gram zoete aardappelmeel
  • 3 theelepel (8 gram) Tapioca meel
  • snufje zout
  • 1 theelepel vers geraspte gember*
  • 60 gram geparfumeerde kokosolie gesmolten
  • 3 eetlepels Maple Syrup

*Ben je echt een Gember fan dan kan je 1,5 tot 2 theelepels verse gember toevoegen.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C en zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar. Leg ook alvast 2 velletjes bakpapier klaar want die heb je straks nodig om het deeg tussen te rollen.

Weeg alle droge ingrediënten af in een mengkom, meng het even door en voeg vervolgens de geraspte gember*, gesmolten kokosolie en de Maple syrup hieraan toe. Meng het goed door met een spatel of een pollepel, je zal zien dat het meteen een soort deeg vormt. Het deeg oogt wat nat maar dat komt door de kokosolie. maak er een bal van en laat het deeg voor ongeveer 5 minuten een beetje rusten.

Spray een beetje bakspray op beide velletjes bakpapier en leg het deeg ertussen. Nu kan je heel makkelijk het deeg uitrollen en blijft het niet aan je deegroller plakken. Super handig! Rol het deeg plat tot ongeveer 0,5 mm.

Haal het bovenste velletje bakpapier er voorzichtig af en snijdt met een pizzames vierkantjes van ongeveer 6×5 cm. Het hoeft niet zo nauwkeurig hoor, als je er maar voor zorgt dat de vierkantjes ongeveer dezelfde afmeting hebben zodat het straks in de oven gelijkmatig bakt.

Duw met je vingers aan de onderkant van het bakpapier voorzichtig de vierkantjes los en verdeel de koekjes over de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven voor ongeveer 9 à 10 minuten of totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Denk erom dat je de oven een beetje in de gaten blijft houden, omdat ze zo dun zijn kan het ineens heel snel gaan!

PicsArt_01-23-01.38.28.jpg

Bewaartip
Bewaar de koekjes in een glazen pot, zo blijven ze knapperiger dan wanneer je ze in een Tupperware bakje bewaard.


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s