ORANGE • SNOW • WHITE

| Geraffineerd suikervrij | Vegetarisch | Glutenvrij |

Na het maken van de Lemon Bar kreeg ik het idee om het met deze sinaasappel pecan reep anders te doen. Het gaat dan vooral om het verschil in het verwerken van de eieren.
In het recept van de citroen repen heb ik de eieren in zijn geheel verwerkt en bij het onderstaand recept heb ik het eigeel en eiwit gescheiden. Door het op een andere manier te verwerken heeft het een luchtigere structuur en is de bovenste laag minder compact. Het vocht wordt niet helemaal opgenomen door het eiwitschuim en zal hierdoor altijd een klein compact laagje blijven. Maar dat geeft niet. Er ontstaan hierdoor diverse structuren in één reep en dat maak het leuk! Het is luchtig, krokant, compact en bros.

Daarnaast heb je bij dit recept niet eens hele dure ingrediënten nodig en het meeste heb je meestal al in je koelkast of keukenkastje staan.

Zoals eerder aangegeven bij het recept van de lemon Bars heb ik het recept uitgetest van medeblogger dayennefoodblog. Ik heb het recept bijna helemaal hetzelfde gelaten. En omdat ik niet de juist een quiche bakvorm heb, heb ik het in een cakeblik gebakken en er Orange Pecan Bars van gemaakt!

Ingrediënten voor de bodem

 • 80 gram kokosmeel
 • 50 gram gesmolten kokosolie 
 • 2 eieren
 • scheutje plantaardig melk (ongeveer 50 ml)
 • 1 theelepel honing
 • 1/4 theelepel vanillepoeder of vanillemerg


Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C (elektrische stand) en spray een cakeblik van 24 cm in met bakspray. Knip een bakpapiertje in de breedte op maat en leg deze erin. Zorg dat er genoeg bakpapier over de rand uitsteekt zodat je het straks makkelijk uit de vorm kan liften.

Meng de ingrediënten (behalve de melk) met een spatel door elkaar, wanneer het een deeg gaat vormen maar nog een beetje korrelig is, kan je steeds beetje bij beetje het melk toevoegen en met je handen kneden totdat het een soepel deeg wordt.

Stort het deeg in de cakeblik en druk het goed aan met je handen totdat het een lijkt op een koek. Bak de bodem voor ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

Terwijl de koek in de oven staat kan je de vulling voorbereiden.


Ingrediënten voor de vulling

 • 5 eieren
 • rasp en sap van 2 sinaasappels
 • 3 eetlepels honing
 • volle hand ongezouten pecannoten

Bereiding
Pak 2 mengkommen en scheidt de eigeel van de eiwitten. Strooi een klein snufje zout bij de eiwitten en klop het op totdat het stevig schuim is en als je de mengkom op de kop houdt het eiwit blijft zitten. Zet het apart en mix met de mixer het eigeel een beetje romig. Voeg de honing en het sap toe, mix het even door en voeg als laatst de sinaasappelrasp toe, meng het door met een spatel.

Pak een dot eiwitschuim en schep het heel voorzichtig door het (gele)eiermengsel heen. Schep nog een dot eiwitschuim erbij en roer het nogmaals heel voorzichtig door. Het eiermengsel heeft nu een beetje kunnen ‘wennen’ aan een ander structuur, hierdoor kan je nu het (gele) eiermengsel in zijn geheel bij het eiwit schenken. Schep het nogmaals heel voorzichtig door totdat het eiwit (bijna) niet meer zichtbaar is. (het klinkt moeilijker dan het is, maar het valt best mee!) Doe het in ieder geval heel voorzichtig zodat er niet te veel lucht uit het eiwitschuim verloren gaat.

 

Haal de koek uit de oven en zet de oven terug op 150 °C.

Hak de peccannoten grof en schep eerst een beetje van het eiermengsel over de bodem. Strooi er wat van de gehakte peccannoten op, schep de rest van het mengsel over de bodem en strijk de bovenkant van het schuim een beetje glad. Zet de cakevorm terug in het midden van de oven en bak het voor ongeveer 40 minuten of totdat de bovenkant donker goudbruin eruit ziet.

Haal de sinaasappelcake uit de oven en laat het op een rooster 5 á 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal met een mesje de randjes los en laat het verder afkoelen. Na ongeveer 20 minuten kan je de cake uit de vorm liften en verder laten afkoelen op een taartrooster.

Is de cake compleet afgekoeld? Dan kan je verder met de topping!


Ingrediënten voor de topping

 • 2 á 3 eetlepels kokosmeel
 • een handje ongezouten pecannoten
 • honing

Bereiding
Haal het bakpapiertje voorzichtig los van de bodem en snij de cake met een heet mes in repen. Leg de repen op een presenteerschaal, houten plankje of etagère.
Schep ongeveer 2 á 3 eetlepels kokosmeel in een zeef en verdeel het over de bovenkant van de sinaasappel cake.

Bekijk hoeveel pecannoten je per reep wilt gebruiken en leg ze klaar. Om het nootje te laten plakken kan je een klein druppeltje honing op de onderkant van het nootje doen en leg je het op het gebakje.

Rasp nog een klein beetje sinaasappel er overheen en laat je verrassen door de smaak!

PicsArt_06-07-06.52.16

Bewaartip
Omdat er eieren in zitten kan je de Orange Snow White Bars het beste in de koelkast bewaren, in een luchtdichte trommel.


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. esteafan schreef:

  Dit ziet er echt heerlijk uit 🙂 !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s