AMERICAN • CORNBREAD

| Vegetarisch | Vegan | Suikervrij | Glutenvrij |

Dit recept heb ik altijd al een keertje willen proberen. Ik zag het altijd in Amerikaanse films en series en ik was op één of andere manier altijd super nieuwsgierig hoe het zou smaken! Want ze aten het altijd als ‘side dish’ naast de gewone maaltijd….Alleen eerlijk is eerlijk…ik had het qua structuur heeeeeel anders verwacht! Niet dat het vies is hoor, maar het is iets korreliger dan ik had gedacht. Ik had meer een broodstructuur verwacht. Daarnaast heb ik het recept aangepast zodat het een Veganistische variant zou worden. Hierdoor is wellicht de smaak en uiteraard de structuur wat anders. Maar wel lekker! Ik snap nu ook wel waarom het als bijgerecht is.

Ik heb inspiratie opgedaan door het recept van Debi, ze heeft haar eigen blog genaamd ‘Happily Unprocessed’. De verhoudingen heb ik aangehouden, maar ik heb dierlijke ingrediënten vervangen door plantaardige ingrediënten! Als het net zo lekker is, waarom dan niet zonder de dierlijke voedingsmiddelen?!?!..

Ingrediënten

 • 325 gram fijngemalen maismeel
 • 1 theelepel baksoda
 • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
 • 250ml (of 239 gram) plantaardige melk
 • 390 gram plantaardige yoghurt
 • 4 eetlepels (± 100 gram) gesmolten kokosolie
 • 2 eieren of 4 eetlepels blonde gebroken lijnzaad + 2 eetlepels heet water
 • Snuf zout


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een vierkant bakvorm van ongeveer 20x20cm klaar, ingespoten met een beetje bakspray en een langwerpig bakpapiertje zodat je met de uiteinden van het bakpapier de maisbrood er straks makkelijk uit kan liften.

Zet alvast de gebroken blonde lijnzaad in een kommetje met heet water zodat het kan wellen. Hiermee vervang je de eieren.

Zorg ervoor dat het maismeel heel fijn is, Wanneer het wat grof is maal het dan nog even fijn in een keukenmachine. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten + lijnzaad hieraan toe. Meng het geheel door met een spatel of een pollepel en schenk vervolgens het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad.

Bak het maisbrood in het midden van de oven voor ongeveer 25 á 27 minuten of totdat de bovenkant mooi goudbruin van kleur is geworden.

Laat het maisbrood bijna helemaal afkoelen in de bakvorm. Snij het maisbrood zoals jij wilt. Of het nou puntjes, vierkantjes, rondjes zijn het maakt allemaal niet uit! Het is maar net hoe jij het graag eet. :-D.

Enjoy your Vegan American Cornbread!

PicsArt_07-15-06.10.00

Bewaartip

Bewaar het in een luchtdichte trommel buiten de koelkast voor een paar dagen. Wil je het wat langer bewaren? Zet het dan in de koelkast!


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. nessahappyplace schreef:

  Leuk, moet ik misschien ook eens proberen 😊👍

  Like

  1. Jolijn Evers schreef:

   Dank je! Zeker leuk om eens te proberen! 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s