PINK • MARBLE

Een lust voor het oog en een voedzame bron voor het lichaam. Dat is wat we willen! Uiteraard blijf ik erbij zeggen dat het altijd het beste is om fruit en groente zo min mogelijk als smoothies te drinken en zo min mogelijk te bewerken. Dit alles heeft te maken met te vezels en vitamines van de vruchten. Ik heb een keer een documentaire, wanneer niet ;-), gezien waarin een mooi voorbeeld is gegeven.

Hij gaf het voorbeeld van het eten van 2 appels. Wanneer je ze met schil en al opeet zit je bij 2 appels best wel vol. Dit komt onder andere door de vezels die in de appels zitten. Wanneer je met een Juice-apparaat er een sapje van maakt kan je gemakkelijk 4 appels opdrinken. Het gevaar zit ‘m in het persen van de appels, er blijft alleen sap over en hierdoor blijven de belangrijke voedingsvezels in de pulp achter. Het enige dat je dan nog overhoudt is suikerwater en voor mij is dat uit den boze omdat ik een maagverkleining heb. Uiteraard is het niet alleen schadelijk voor mij maar ook voor mensen die geen maagverkleining hebben, het blijft een flinke dosis fruitsuiker die je niet te veel mag binnen krijgen als sap-vorm.

Het voorbeeld is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met smoothies want je laat de pulp niet achterwegen maar toch bewerk je het fruit op een bepaalde manier. Het is daarom de vraag of door het verbreken van de moleculen van het fruit, door een keukenmachine, effect heeft op de smoothie.

Dus heeeeel af en toe waag ik me een Smoothie!

Ingrediënten

  • 250 gram verse frambozen
  • handje aardbeien (5 á 6 stuks)
  • sinaasappelpartjes van 1 sinaasappel
  • 150 ml plantaardige yoghurt + extra voor het marble effect

Ontkroon de aardbeitjes en spoel ze samen met de frambozen af met water. Snijdt de sinaasappelpartjes uit de sinaasappel, lukt het niet met een mes pel dan de sinaasappel. Met een mes gaat het wel wat sneller ;-).

Doe alle ingrediënten in een blender en mix het door totdat het een smooth geheel is geworden. Schenk het in een glas en schenk vervolgens nog wat extra plantaardige yoghurt via de achterkant van een lepel op de bovenkant van de smoothie. Meng de roze smoothie met de plantaardige yoghurt langs de zijkanten van boven naar beneden met een lepel. Zo ontstaat het Marble effect.

Cheers!
Oh en niet vergeten… zit je vol? Drink dan niet door maar zet het in de koelkast voor later op de dag als je een beetje (verkeerde) lekkere trek krijgt ;-).

pink-marble


🖤

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s