OATMEAL • PANCAKES

Pannenkoeken kunnen altijd! Of het nou als ontbijt, lunch, tussendoortje of avondeten is. Het kan écht altijd! Maar hoe fijn is het als het ook nog eens een goede aanvulling is op je dagelijkse voeding. Een gezonde pannenkoek waarbij je lichaam optimaal van de langzame koolhydraten geniet en je ook nog eens voor een langere tijd goed verzadigd bent.

Daarnaast is het ook nog eens fijn om te weten dat het geraffineerd suikervrij, zuivelvrij, eivrij en lekker makkelijk te maken is!

Ik kwam het recept tegen via ‘Healthy Vega’ en ben ermee aan de slag gegaan. Ik heb qua melk een andere keuze gemaakt door het deels met amandelmelk te doen en deels met kokosmelk. Smaakt uiteindelijk erg lekker in combinatie met de Frambozen Jam en is niet te overheersend!

Het pannenkoekenbeslag is genoeg voor 6 kleintjes. Wil je wat meer? Gewoon het recept verdubbelen.

Ingrediënten

  • 90 gram gemalen havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 140 ml ongezoete kokosmelk
  • 2 theelepels Maple syrup

Garnering

 

Bereiding
Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens alle natte ingrediënten er aan toe. Mix het goed door totdat het een egaal beslag is. Je kan het in een keukenmachine doen, met een staafmixer of met een garde. Het is maar net wat je zelf prettig vind.

Heb je geen gemalen havermout, dan kan je het eenvoudig zelf maken door het even in een keukenmachine rond te laten draaien. Zo heb je in een mum van tijd Havermout meel ;-).

Verwarm een koekenpan op een middelmatig vuurtje en doe er een beetje kokosolie in. Wanneer de pan warm genoeg is kan je met een soeplepel of sauslepel het beslag in de pan schenken. Wanneer de bovenkant van het pannenkoekje niet meer glimt, kan je het omdraaien en nog een paar minuten bakken aan de andere kant. Ze zijn goed wanneer ze lekker (goud)bruin gekleurd zijn!


Wanneer je ze allemaal gebakken hebt, kan je ze op een mooi stapeltje stapelen en garneren met de lekkerste vruchten, wat Maple syrup en eventueel kokosrasp. Ik vind zelf de combinatie frambozen en een beetje kokos erg lekker.

Maar uiteraard kan je hierin heel veel variëren.

Pancakejoy in your mouth!
PicsArt_08-06-10.46.50

BEWAARTIP
Je kan de rest van de pannenkoekjes bewaren in een Tupperware bakje, maar ik denk niet dat je ook maar één pannenkoek over hebt!


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s