AVOCADOMOLE • DIP

Het is groen en je kan er alles van maken en doen. Idd het is de meest veelzijdige vrucht… groente… euhm nee sorry… VRUCHT van de wereld! Van chocolade mousse, pannenkoeken en brownies naar heerlijke avocadospreads en dips.

Je kan de avocadospread, dip (maar net hoe je het wil noemen) op zo veel verschillende manieren maken! Ik heb een hele simpele variant die echt met maar 1 minuutje klaar is.

Wil je er nog meer smaak in hebben? Dan kan je er bijvoorbeeld ook een gesnipperd rood uitje, wat knoflook, gedroogde chili, enz in doen voor net dat beetje extra pit!

Is het niet genoeg en wil je meer? Gewoon het recept verdubbelen 😉

Ingrediënten voor de Avocadomole

  • 2 rijpe avocado
  • snufje peper
  • snufje grof himalaya zout
  • 2 eetlepelS (plantaardige) mayonaise
  • *optioneel citroensap van 1/2 citroen

 

Bereiding
Je kan de avocado snijden, uit lepelen of eruit knijpen. Het is hierbij maar net wat jezelf prettig vind.

Prak de avocado met een vork in een glazen schaaltje. Zodra de avocado wat smeuïg is kan je de mayonaise (eventueel *citroensap of andere ingrediënten) en een snufje zout en peper erbij doen. Roer het nog een keer goed door, proef even en of het naar smaak is.

Tip
Wil je een fijnere structuur en geen stukjes avocado erin hebben? Dan kan je de avocado tegelijk met de andere ingrediënten het beste in een keukenmachine doen.

Een heerlijke dip als je een avondje (gezond) wil zondigen omdat je gewoon lekkere trek hebt. Vergeet dan niet om de Salty Tortillia Chips of Smoked Tortilla Chips zelf te maken uit de oven, want dan ben je helemaal gezond bezig!

Dipse! ♥

PicsArt_08-04-12.12.48

Bewaartip
Als je de Avocadomole wilt bewaren is het geen probleem, want dat kan prima in de koelkast, maar om te zorgen dat de avocado niet bruin gaat worden kan je twee dingen doen.

1) Je kan er wat citroensap in doen, even goed mengen en afdekken met vershoudfolie. Zorg er wel voor de de folie ook echt op de avocadomole ligt.

2) Leg de pit van de avocado er in en dek het af met vershoudfolie.

Variatietip
Probeer ook eens de Greenish Wrap!


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s