GREENISH • WRAP

| Vegetarisch | Vegan | Suikervrij | Glutenvrij |

Ik ben gek op avocado! Ik eet het niet te veel maar zo nu en dan vind ik het heerlijk om te eten (vooral met wat peper en zout erop). Zeker met de wetenschap dat in avocado goede vetten en voedingsstoffen in zitten, blijf altijd met mate eten ;-).

Ik vind avocado vooral lekker wanneer ik het eet als een soort quacamole maar dan met niet te veel toeters en bellen. Gewoon heel simpel! Je kan er dan een heerlijk broodje mee maken met sla, tomaat en nog veel meer lekkers erop. Maar als je een keertje een avondje heel simpel wilt eten en toch de nodige voedingsstoffen wilt binnen krijgen, dan is dit een lekkere variant! En kies dan wel voor een wrap met langzame koolhydraten en eentje waar veel vezels in zitten, zoals de spelt volkoren wrap. Zo krijg je toch net dat beetje extra qua voedingsstoffen binnen.

De wrap is eigenlijk ontstaan nadat ik nog wat salade over had van de vorige dag en een keer geen zin had om het zo op te eten. Met de wrap en de avocadospread maakt het allemaal net even anders en lijkt het net alsof je een heel ander gerecht aan het eten bent!

De Avocadomole is genoeg voor 2 wraps, wil je meer? Gewoon het recept verdubbelen 😉

Ingrediënten voor de Avocadomole

 • 1 rijpe avocado
 • snufje peper
 • snufje grof himalaya zout
 • 1 eetlepel plantaardige mayonaise
 • *optioneel citroensap van 1/2 citroen

Ingrediënten Salade

 • 1 zakje jonge bladsla
 • 6 augurken
 • 1 komkommer
 • 3 tomaten
 • 1 rode ui
 • 3 smaken pittige radijs kiemgroente (ah-supermarkt)
 • Wraps naar keuze

Ingrediënten salade dressing

 • 4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
 • 1 theelepel honing of agave
 • 2 theelepels dijon mosterd

Bereiding
Maak eerst de salade klaar door alles (behalve de sla) in blokjes, plakjes, driehoekjes, vierkantjes of hoe jij het maar wilt, te snijden.
Meng alles in een grote kom door elkaar en maak vervolgens de saladedressing.

Saladedressing
Meng in een glazenschaaltje de yoghurt met de honing en de mosterd door elkaar. Je kan hier nog een snufje zout en peper aan toevoegen, maar vergeet niet dat peper en zout ook nog in de Avocadomole komt.
Proef of het naar je smaak is en schenk de dressing over de salade. Hussel de salade goed door en zet het even apart. Nu kan je de avocadomole gaan maken.

Avocadomole
Je kan de avocado snijden, uit lepelen of eruit knijpen. Ook hierbij is het maar net wat jezelf prettig vind.
Prak de avocado met een vork in een glazen schaaltje. Zodra de avocado wat smeuïg is kan je de mayonaise (eventueel *citroensap) en een snufje zout en peper erbij doen. Roer het nog een keer goed door, proef even en als het naar smaak is kan je de wrap gaan maken!

Tip
Wil je een fijnere structuur en geen stukjes avocado erin hebben? Dan kan je de avocado tegelijk met de andere ingrediënten het beste in een keukenmachine doen.

Wrap
Leg een stuk alluminiumfolie op het aanrecht en leg hier de wrap op. Smeer eerst een beetje van de Avocadomole erop en schep ongeveer in het midden van de wrap de salade. Je kan er nog een beetje extra sla bij doen (als het past ;-D ) en rol de wrap goed op in de folie.

Het enige wat je nog nog hoeft te doen, is je tanden zetten in deze overheerlijke gezonde Greenish Wrap! Enjoy ♥

PicsArt_09-05-08.03.22

Tip
Het lekkerste is om ze meteen op te eten, maar wil je ze meenemen voor onderweg? Leg ze dan even in de koelkast. Denk er wel om dat als je de wraps te lang laat liggen, de wraps iets zachter kunnen worden door het vocht uit de salade. Maar dat maakt het er niet minder lekker op!


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s