CHOCOLATE • GRANOLA • BAR

Onweerstaanbaar lekker! De smaak ken je al een beetje als je al eerder Granola en de suikervrije chocolade hebt gemaakt!

Hoe easy-peasy is het om juist die twee te combineren! Nomnomnom!

Ik maak eens in de 2 á 3 weken een flinke voorraad Granola en bewaar het in mijn glazen voorraad potten. De granola is lekker in de yoghurt met wat fruit, op een pannenkoek met pindakaas en banaan, of zo uit het vuistje ;-). Je kan echt zo veel kanten op met de Granola! Zo is dus ook de Chocolade Granola reep/square/bar (hoe je het ook wilt noemen) ontstaan!

Bijna een Breakfast Bar for on the way :-D. So grab a bar en take it with you for a healthy snack.

Ingrediënten

Bereiding
Het enige wat je hoeft te doen is de Granola aan de suikervrije chocolade toe te voegen. Doe er net genoeg granola bij zodat alles onder de chocolade zit, maar dat er geen chocolade ‘over’ is op de bodem van het schaaltje. Zorg ervoor dat je het goed roert en geen één granolastukje overslaat.

Het is misschien een beetje een vies werkje, maar hé, het leukste eraan is dat je het daarna meteen kan proeven 😉 Schep nu de Granola chocolademix met een lepel en je andere hand in de siliconemal. Druk de granola goed aan met de bolle kant van de lepel en sprinkle er nog wat granola op. Zet de mal voor ongeveer een half uur tot een uur (of eventueel langer) in de koelkast zodat de bars (of squares) kunnen uitharden.

Je kan de Granolamix ook in een andere vorm of bakblik doen (zorg er dan wel voor dat je er een bakpapiertje in doet zodat je de Chocolade-Granola koek er makkelijk uit kan liften en vervolgens in stukken kunt snijden.

Na een uurtje (ongeduldig) de bars laten rusten kan je ze uit de vorm ‘ploppen’ en eindelijk proeven!

PicsArt_08-12-05.44.33

Bewaartip
Bewaar de lekkernijen in de koelkast, zo blijven ze heel lang goed.


🖤

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. thekeytobeingme schreef:

  Ziet er lekker uit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Jolijn Evers schreef:

   Dank je! Het is ook echt een treat om je vingers erbij af te likken 🤗

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s