CHOCO • BROWNIE • CAKE

Wanneer je gewoon wilt toegeven aan chocolade cravings is dit een ideaal recept! Ik ben het orginele recept tegen gekomen op thebigmansworld en heb het een beetje aangepast naar mijn smaak. Ik ben dik tevreden met het resultaat, want hij is echt lekker!

Je kan het een Brownie noemen of een Cake want het lijkt ontzettend op elkaar. Een cake is over het algemeen wat minder ‘moist’ dan een brownie. Het is wel leuk om erbij te vertellen dat de basis maar uit 3 hoofd ingrediënten bestaat en dat het al genoeg is om deze cake mee te bakken, maar uiteraard kan je zelf ook heel veel aanpassingen doen om het zo lekker mogelijk te maken en naar eigen smaak in te vullen. Let er wel op dat je op het gezonde padje blijft. 😉

Ingrediënten voor de brownie-cake

  • 270 gram ongezoete appelmoes
  • 135 gram amandel boter
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel vanillepoeder of merg uit een vanille stokje
  • *optioneel 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Ingrediënten voor de chocolade glazuur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C en zet alvast een bakblik klaar, ingevet met bakspray of boter en een bakpapiertje zodat je straks de cake in zijn geheel uit de vorm kan liften.

Voeg eerst alle ‘natte’ ingrediënten bij elkaar en roer het door met een spatel of een pollepel. Weeg alle droge ingrediënten af in de mengkom (zeef het eventueel om ervoor te zorgen dat er geen klontjes in blijven zitten) en roer het goed door, totdat alles goed is opgenomen en er een beslag ontstaat.

Schenk het beslag in een cakeblik van ongeveer 20 á 25 cm lang en bak het voor ongeveer 50 á 55 minuten in het midden van de oven. De gaarheid kan je checken doormiddel van een cakeprikker of een satéprikker. Wanneer deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Zet de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven, met de deur open, voor ongeveer 15 minuten. Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen op een rooster (laat de cake in de vorm zitten, dat is handig voor straks wanneer je de glazuur erover heen gaat schenken).

Terwijl de cake verder afkoeld kan je ondertussen de Chocolade glazuur maken. Laat de chocolade glazuur een beetje stollen/afkoelen zodat het niet te vloeibaar is. Wanneer het een beetje is afgekoeld kan je het over de cake heen schenken. Het is in dit geval fijn dat de cake nog in het bakblik zit, want dan krijgt je een mooi laagje op de bovenkant en in dit geval geen geklieder! Je hoeft niet al het chocola erover te doen, maar het mag wel! ;-).  


Besprenkel in het midden (of helemaal) een beetje van jouw eigen gemaakte granola, dit zal wat extra smaak geven aan het geheel, en zet het in de koelkast zodat de chocolade verder kan stollen. Wanneer de bovenste laagje helemaal hard is geworden kan je de brownie-cake uit het bakblik liften en in mooie plakjes snijden, Je kan het natuurlijk ook in blokjes snijden, het is maar net wat je wilt!

Leuk voor bij een High Tea ♥

PicsArt_08-12-05.40.40

Snijtip
Verwarm een scherp mes onder een hete kraan, veeg het water er af en snijd de cake in plakjes, herhaal de stappen bij het snijden van elke plak. Door het verwarmen van het mes zorgt het ervoor dat je er bij wijze doorheen ‘smelt’.

Bewaartip
Bewaar de Brownie-cake in de koelkast voor maximaal één week. Of verpak ze per stuk in vershoudfolie en vries ze in. Handig voor als je vaak onderweg bent en lekkere trek krijgt ;-).


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s