CANTUCCINI

Niets is vervelender dan dat je etenswaar moet weggooien omdat het (bijna) bedorven is. Mits je het hebt ingevroren om het voor te zijn natuurlijk! 😉

Over het algemeen komt het bij ons niet heel erg vaak voor, maar omdat ik natuurlijk nu een kleine eter ben en mijn vriend let op zijn voeding en niet veel extra’s neemt omdat hij bezig is met droogtrainen, blijft er nog wel eens wat over.

Je hebt het jouw ouders vast wel eens horen zeggen, ‘eet je bord leeg, het is zonde om het weg te gooien’… en ‘vroeger….’ Maar nu tegenwoordig is het anders. Er is genoeg eten, zoveel om bijna misselijk van te worden, en geldt ‘zonde’ en ‘vroeger’ niet meer. Eet wat je op kan en eet niet meer dan dat. Heb je over? Vries het in of doe het op een bord met een vershoudfolie-tje erover heen en zet het in de koelkast voor de volgende dag. Even opbakken en je kan het nog prima eten. Dan is het niet zonde en heb je meer voor je geld!

Zo kwam dit recept tot stand. Ik had de Poppymandel Cake  gebakken en had nog wat over. Omdat het gemaakt is met amandelmeel ben je snel verzadigd en neem je niet snel nog een plakje cake. Dat is op zich natuurlijk hartstikke goed! Maar de kans dat er wat overblijft is aanwezig. In dit geval heb ik er een soort Italiaanse koekjes ‘Cantuccini’ van gebakken. Je kent ze vast wel. Die heerlijke brosse koekjes, maar dan loaded met suiker!

Ik zal je vertellen hoe je de Cantuccini maakt!

Het volledige recept staat beschreven in de post Poppymandel Cake.


Bereiding Cantuccini

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een bakplaat klaar met een stukje bakpapier.

Snij de cake in plakjes van ongeveer 1 cm dik, let erop dat je de plakjes cake niet te dik snijdt anders bakken ze niet zo krokant.
Leg de sneetjes cake plat op de bakplaat. Je kan ze eventueel bestrijken met een geklutste eierdooier en wat melk maar dat hoeft niet.

Bak de koekjes in het midden van de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten goudbruin en totdat ze er knapperig uit zien, je kan het goed zien aan de randjes. Wil je toch proberen om ze nóg knapperiger te krijgen dan kan je ze altijd nog ietsje langer bakken, maar draai de koekjes dan wel om!

Tip
Het beste resultaat krijg je als je de koekjes op een lage temperatuur bakt voor een langere tijd dan dat je ze bakt op een hoge temperatuur in een korte tijd. Dat alles heeft te maken met het ‘uitdrogen’ van de cake, zodat het knapperiger gaat worden. Helemaal krokant lukt niet, maar het komt aardig in de buurt!

PicsArt_08-04-08.55.47

Bewaartip
Bewaar de Cantuccini koekjes in een luchtdichte trommel of Tupperware bakje. Ze blijven goed voor een paar dagen.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s