STUFFED • NAAN

Naanbrood vind ik altijd zo lekker! Over het algemeen koop ik mijn naanbrood bij de Albert Heijn en zijn het de mini Naanbroodjes met kruiden zoals knoflook. Schuldig! Ik moet toegeven dat ik een knoflookfreak ben, als het maar niet ‘vervelend’ overheerst!

Je kan natuurlijk de Naanbroodjes ook zelf maken, maar iedereen kiest wel eens voor het gemak, ik ook! Vergeet niet de etiketten te lezen voordat jij met jouw naanbrood de winkel uit loopt ;-). Hoe minder toevoegingen hoe beter, zeker als het gaat om E-nummers, suiker en zout.

Naast mijn liefde voor Naanbrood, wat niet alleen lekker is bij de soep, maar dus ook heerlijk is met een rijke vulling, heb ik ook een liefde voor broccoli 😍. Ik ben er echt gek op! Het is een groente rijk aan goede voedingsstoffen en daarnaast heeft het gewoon een hele lekkere smaak. Het is ook vaak goed te combineren met andere soorten groenten. Ik geef in dit recept een idee qua vulling, maar je kan het natuurlijk helemaal zelf invullen zoals jij wilt! Niets is te gek. Het is alleen heel erg belangrijk voor degene die een maagverkleining hebben, dat je van alles wat, aan voedingstoffen, erin kan krijgen. Zodat je met één maaltijd heel veel soorten binnen krijgt en bijna niets aan voedingsstoffen en bouwstoffen mist.

Genoeg voor 1 persoon (voor mij al iets te veel! :-D)
Wil je meer? Gewoon de ingrediënten verdubbelen)

Ingrediënten

 • 2 handjes rode linzen
 • 2 mini naanbroodjes knoflook
 • 1 zoete puntpaprika
 • 2 handjes broccoliroosjes
 • *optioneel rode ui

Voor de saus

 • 100 à 150 ml (plantaardige)yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • 5 gram verse bieslook
 • snufje peper en zout
 • 1 theelepel uienpoeder

Bereiding

Vewarm de oven voor op 200 °C (elektrische stand)

Spoel de linzen af met koud water en kook ze 6 à 8 minuten, kook of stoom ondertussen de broccoli en snij de paprika in stukjes, niet al te grof.

Wanneer de rode linzen en de broccoli klaar zijn voeg je ze bij elkaar in één pan met de gesneden puntpaprika erbij. Hak de broccoli wat kleiner met een spatel en hussel het door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de paprika door de stoom een beetje zacht worden en zet het even apart.

Bereid het naanbrood zoals op de verpakking staat aangegeven, maar over het algemeen is het 200 °C (elektrische stand) en afbakken voor ongeveer 6 à 8 minuten.

Wanneer het naanbrood in de oven zit kan je het sausje klaar maken. Het is makkelijk om het in een glazen schaaltje te doen, zo voorkom je dat eventuele kruiden geurtjes in het plastic of kunststof gaat trekken. Doe alle ingrediënten bij elkaar en knip de bieslook in kleine stukjes boven de saus, roer het even door en proef of het op smaak is.

Wanneer de broodjes klaar zijn snij je ze voorzichtig open aan één kant en vul je het broodje met de broccoli-linzen mix. Schep er wat van de gezonde knoflook saus op en eetsmakelijk! Oh…je kan het natuurlijk ook andersom doen! Eerst de saus aan beide kanten erop en daarna vullen! 😉

PicsArt_08-01-08.54.18


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. jenniferkrijnen schreef:

  Mm dit lijkt me heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s