CHOCOLATENIB • WAFFLE

Het hoeft geen zondag te zijn om wafels te bakken, zeker niet als het recept super snel is en de wafelijzer het meeste werk voor je doet!

Daarnaast is het nog eens een super gezond recept de ik ben tegen gekomen op de site van thebigmansworld. Ik heb er eerst Chocolatechip Cupcakes van gemaakt. Maar ik kon het natuurlijk niet laten om het eens op een andere manier te proberen. En met succes! De wafels zijn echt heerlijk! Wanneer de wafels net uit de wafelijzer komen zijn ze lekker knapperig, echt super lekker. Een dag later zijn ze niet zo heel erg knapperig meer (wel net zo lekker) en kan je ze eventueel heel even opnieuw in de wafelijzer warm maken of natuurlijk heel even in de oven onder de grill.

Ingrediënten

  • 60 gram amandelmeel
  • 60 gram vanille proteïne poeder
  • 1/4 theelepel vanille poeder of vanillemerg
  • 150 gram notenpasta of zadenboter
  • 255 ongezoete appelmoes
  • 65 gram cacaonibs

 

Bereiding
Zet de wafelijzer alvast aan en maak ondertussen het beslag.

Weeg alle droge ingrediënten af in een mengkom, meng alles door elkaar en voeg de notenpasta en appelmoes toe. Meng het door met een spatel of een pollepel totdat het een samenhangend geheel vormt. Roer als laatst de cacaonibs erdoor heen.

Vet de bakplaten in met olie of met een klein beetje boter en schep met een ijsboltang een bolletje van het beslag in het midden van elk wafelvorm. Doe de deksel naar beneden en stel een timer in voor 3 minuten. Je hoeft niet eens tussendoor te kijken, na 3 minuten is jouw wafel perfect en goudbruin van kleur! 

Laat de wafels afkoelen op een taartrooster, zo worden ze lekker knapperig. Je kan ze natuurlijk ook warm eten 😉

Variatietip
Probeer eens verschillende toppings uit. Je kan het met kwark, yoghurt, fruit, maple syrup, cacao nibs, en nog heel veel meer lekkers decoreren!

PicsArt_07-23-12.54.43

Bewaartip

Je kan de wafels hoogstens één dag buiten de koelkast bewaren. Omdat er appelmoes in het recept zit is het aan te raden om de wafels in de koelkast te bewaren.

Je kan ze ook per stuk in vershoudfolie inpakken en bewaren in de vriezer. Lekker om mee te nemen naar je werk! Of geef het meer aan je kind voor mee naar school.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s