CHOCOLATECHIP • CUPCAKES

Het is voor ieder mens belangrijk om eiwitten a.k.a. proteïne binnen te krijgen, maar voor mensen met een maagverkleining is het extra belangrijk! Omdat de hoeveelheid aan voedinginname een stuk minder is, kan het voorkomen dat mensen met een maagverkleining bepaalde voedingsstoffen te kort komen. Het is juist daarom heel belangrijk om gevarieërd te eten zodat je altijd van elk voedingsstof wat binnen krijgt.

Daarom is het een goed idee om regelmatig smoothies te maken met proteïne poeder of in dit geval cupcakes met proteïne poeder! Daar zeg ik geen nee tegen, zeker niet als ze TE lekker zijn om te laten staan!

Het recept ben ik tegengekomen bij thebigmansworld.com en heb ik bijna helemaal hetzelfde gelaten. Ik had op het moment dat ik het ging uitproberen geen amandelboter in huis, dus heb het met suikervrije pindakaas gemaakt. De cupcakes zijn echt heeeuuul lekker en bij ons een favoriet.
Denk eraan als je pindakaas gaat gebruiken, uiteraard zitten er in pinda’s meer koolhydraten dan in amandelen. Dus de voorkeur gaat uit naar een notenpasta/boter die niet gemaakt is van pinda’s maar van ander noten of zaden.

De cupcakes zijn lekker vullend door het amandelmeel dus als je er één of twee hebt gegeten ben je al aardig verzadigd!

Het beslag is genoeg voor ongeveer 12 cupcakes.

Ingrediënten


Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C en vet een cupcake bakblik goed in met bakspray of boter of bak de cupcakes in cupcakes vormpjes.

Weeg alle droge ingrediënten af in een mengkom en roer het door elkaar. Doe hier de appelmoes en pindakaas (of notenpasta) in en meng het met een spatel of houten pollepel goed door elkaar totdat alles droge ingrediënten zijn opgenomen door de natte ingrediënten.  

 

Voeg als laatst de cacaonibs toe, roer het nog even goed door en het beslag is klaar. Je kan er natuurlijk een grote cake van bakken maar cupcakes is wel een stuk handiger om mee te nemen!

Schep het beslag met een ijsboltang in de cupcake tray of cake vormpjes en bak de cupcakes voor ongeveer 12 á 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Laat de cupcakes voor ongeveer 5 á 10 minuten afkoelen in de bakvorm en laat ze daarna verder afkoelen op een (taart)rooster.

Kan je niet wachten? Warm zijn ze ook erg lekker! 😉

PicsArt_07-19-04.33.56

Bewaartip
Je kan ze hoogstens één dag bewaren buiten de koelkast in een tupperware bakje, maar het is aan te raden om de cupcakes te bewaren in de koelkast. Dat heeft te maken met de appelmoes die erin verwerkt is.

Je kan de cupcakes ook per stuk verpakken in vershoudfolie en invriezen. Haal er in de ochtend eentje uit zodat je het mee kan nemen voor onderweg of voor later op de dag wanneer je een beetje trek krijgt.


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s