SLADRESSING DIP

Als je een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten met de warme dagen, kies je misschien al snel voor salades. Super goed natuurlijk! Maar…tja sladressings? Dat is vaak het ongezondste onderdeel van een salade, hartstikke jammer als je zo goed bezig bent.

Wanneer je voor het schap staat met 100 sladressings om uit te kiezen en met jouw ogen alle producten filtert op uiterlijk. Het blijft marketing, een dressing spreekt jou het meeste aan door 2 dingen en dat is het uiterlijk en als je verlegen zit, de prijs.
Wanneer heb je voor het laatst een etiket gelezen van een sladressing? Misschien heb ik het nu bij jou getriggerd en neem je er eens de tijd voor om dat te doen. Heb je nog een sladressing in de koelkast staan? Kijk meteen even welke ingrediënten er in zitten?! Suiker? Veel zout? Niet meer eten dus en lekker zelf maken 😀 want het is echt niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 250 gram (ongeveer 1 bakje) kruidenspread
    (lees het etiket met de toevoegingen hier is over het algemeen geen suiker aan toegevoegd) of zelf verse kruiden aan de yoghurt toevoegen. koriander, peterselie, bieslook.
  • 3 eetlepels magere (plantaardige) yoghurt
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • klein snufje peper en zout

Bereiding
Schep de kruidenspread uit het kuipje in een glazen schaaltje en roer het met een lepel een beetje los. Schenk de yoghurt erbij en roer het door. Door de yoghurt lijkt het al veel meer op een dressing.
Pers de knoflook erin en voeg een klein beetje peper en zout toe. Niet te veel zout want er zit al wat in de kruidenspread. Roer het nog een keertje door en proef of je het lekker genoeg vind. Knoflookfreak? Doe er dan nog lekker wat knoflookteentjes bij.

Ik moet zelf een beetje oppassen met te veel knoflook, sinds ik een maagverkleining heb ben ik daar iets gevoeliger voor, ik krijg direct last van een wat branderig gevoel. Dit is wel voor ieder persoon met een maagverkleining anders hoor, probeer het eens je merkt het vanzelf. Soms is het ook een beetje uittesten.

Is de dressing naar smaak?! Dan kan je het door jouw heerlijke sla heen husselen. Het past heel erg goed bij de frisse Appel salade of om de Crispy zoete aardappel patat uit de oven in te dippen.


3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s