Hazelnootboter

Om heerlijke chocoladepasta te kunnen maken heb ik Hazelnootboter gebruikt van Bio Today. Ingrediënten? 100% hazelnoten! Je kan er natuurlijk voor kiezen om het van een ander merk te kopen. Er zijn zat merken die hazelnootboter verkopen.
Het merk van Bio Today kan je onder andere vinden in de supermarkten zoals de Albert Heijn, de Jumbo en soms bij de Action. Andere merken hazelnootboter kan je vinden in reform en natuurwinkels.

Ik ben gaan uitzoeken wat de gezondheidsvoordelen zijn bij het eten van hazelnoten. Ik weet dat het een gezond nootje is, maar zo gezond?! Dat wist ik niet!

Hazelnoten zijn gezond voor hart en bloedvaten. Dat heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren (de goede vetten), vitamines B6 en E, die onder andere goed zijn om je hart en bloedvaten gezond te houden. Het nootje is ook een bron van foliumzuur (ook wel vitamine B11). Foliumzuur verkleint de kans op trombose en aderverkalking.

Hazelnoot en de brein. Wie had dat gedacht! Doordat er in de hazelnoot magnesium en proanthocyanidine (antioxidanten) zit kan het de hersenbarrière doorbreken waardoor de allerkleinste bloedvaatjes in de hersenen worden voorzien van de stof. Het stofje heeft nog meer geneeskrachtige kanten die helpen bij klachten als menstruatiepijn, voorkomen van darmkanker en het is 20 keer zo sterk als vitamine C!

Uit onderzoek is gebleken dat de vitamines, onverzadigde vetzuren met daarbij nog eens de antioxidanten en fytosterolen (plantaardige styrolen) bescherming kunnen bieden tegen verschillende vormen van kanker.

Er blijkt een misverstand te zijn over noten. Er wordt beweerd dat noten niet alleen rijk zijn in vetten, maar ook in de hoeveelheid cholesterol. Het is een feit dat noten werkelijk nul cholesterol bevat.

Met deze informatie heb ik nu wel een andere kijk op mijn nieuwe chocolade-hazelnotenpasta. Doe mij maar een potje per dag! 😉

Wil je ook graag chocoladepasta zelf maken? Klik dan HIER voor het recept.

PicsArt_07-19-04.26.08


2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s