CHOCOLADEPASTA (zonder geraffineerde suiker en (natuurlijke) zoetmakers!)

Oh, ja… duh! Zo simpel kan het dus zijn! Ik had er zelf nooit aan gedacht om op deze simpele manier chocoladepasta te maken. Ik had het al eerder een poging gewaagd met avocado, maar dat vind ik zelf niet zo een succes. Ondanks dat avocado een neutrale smaak heeft, vind ik het niet de juiste structuur voor chocoladepasta. Als mousse kan het weer wel heel goed!

Ik was een recept aan het lezen van www.thebigmansworld.com. Hij heeft fantastische recepten en niet eens zo moeilijk! In het recept stond er dat hij simpelweg chocoladepasta maakt door Hazelnootboter en cacaopoeder te mengen… Ja, dus dat! Voel jij je niet een beetje koekkoek? Ikke wel! Dat ik daar nou niet eerder op ben gekomen! 😂

Ik ben al zo lang opzoek naar chocoladepasta zonder suiker, maar dat is er gewoon niet. Nouja, niet… het is dan te vinden met heel veel kokosbloesemsuiker of zoetstof erin en ik wil dat juist zo min mogelijk tot helemaal niet meer eten. Met dit soort slimme ideeën kom ik al een heel eind!

Ingrediënten

 • 1 potje hazelnotenboter (pasta)
 • 5 á 8 gram cacaopoeder
 • *optioneel andere kruiden en/of specerijen

 

Bereiding
Als je een potje hazelnootpasta koopt zit er een olielaagje bovenop. Dit is heel normaal want dat is de olie die van nature in hazelnoten zitten. Je kan de hazelnootpasta roeren in het potje, maar je kan het ook overgieten en scheppen in een glazen kom om het vervolgens met een vork te roeren. 

Wanneer het weer een samenhangend geheel is doe je de cacaopoeder erbij. Begin eerst met weinig en voeg naar smaak steeds iets meer toe. Denk eraan, hoe meer cacaopoeder, hoe bitterder de smaak wordt.

Wanneer je helemaal tevreden bent over de smaak kan je de hazelnootpasta weer terug schenken in het potje!

Variatietip
Probeer het eens te variëren met specerijen of kruiden zoals;

 • gemalen chilivlokken
 • kaneel
 • koek en speculaaskruiden
 • instant koffie
 • grof zeezout
 • kokosrasp
 • cacaonibs
 • stukjes ongezouten hazelnootjes
 • stukjes ongezouten pecannootjes
 • stukjes ongezouten pistache nootjes

PicsArt_07-19-04.30.37


 

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lola schreef:

  Top! Hoe lang kan je deze choco bewaren?

  Like

  1. Jolijn Evers schreef:

   Hey Lola,
   Je kan het beste de houdbaarheidsdatum op het potje aanhouden. Omdat je verder geen dierlijke (rauwe) producten toevoegd kan je het lang bewaren! Ik zeg ook altijd als je iets lang hebt staan ‘kijk, ruik en proef en als het vreemd oogt, ruikt of smaakt? Niet eten.
   Hopelijk vind je de chocoladepasta lekker!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s