BITTERCOOKIES

Whaaat! Bitterkoekjes zonder geraffineerde suikers en dan nog lekker ook! Ik lust helemaal geen bitterkoekjes dacht ik bij mezelf, maar ach als ik nu toch bezig ben met dingetjes ‘uitproberen’ waarom ook niet! Het recept kwam ik bij toeval tegen op Facebook en is van ‘Oh my Pie’. Ze maakt super lekkere recepten waaronder de bitterkoekjes zonder geraffineerde suiker. Daarnaast is het ook nog eens zo gemaakt!

Het recept is genoeg voor ongeveer 10 á 11 koekjes. Vind je dat niet genoeg? Dan kan je de ingrediënten verdubbelen.

Ingrediënten 

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eiwitten
  • snufje zout
  • 30 gram maple syrup
  • 1/4 theelepel vanillepoeder
  • 2 theelepels amandel extract


Bereiding

Verwarm de oven op 170 °C en zet een bakplaat klaar met een velletje bakpapier.

Schuim de eiwitten een beetje tot pieken op en mix de helft van de amandelmeel met een spatel door het schuim. Wanneer de amandelmeel een door de schuim is opgenomen kan je de rest van het meel toevoegen samen met de overige ingrediënten. Spatel het er voorzichtig doorheen totdat het goed gemengd is.

Schep met een kleine ijsboltang bolletjes op de bakplaat. Maak je hand een beetje nat en duw de bolletjes wat platter zodat ze de vorm van een koekje krijgen.

Bak de cookies goudbruin in het midden van de oven voor ongeveer 20 á 22 minuten. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat zodat ze lekker knapperig worden!

Tip
Als je ze net gebakken hebt zijn ze lekker knapperig, een dag later zijn ze zachter. Het maakt voor de smaak niet zo veel uit, want ze zijn nog net zo lekker! wil je ze de volgende dag ook met een klein knappertje eten? Zet ze dan weer even in de oven.

Variatietip
Vind je de structuur van het koekje iets te kruimelig? Vervang dan de helft van het amandelmeel met ander meel of speltbloem.

PicsArt_07-13-11.27.47

Bewaartip
Je kan ze prima voor een paar dagen bewaren in een Tupperware bakje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s