HEMA Truffel en Veggie Chips

on

Luxuriously Flavoured Crispy Potato Chips
Niet zo lang geleden was ik lekker aan het kletsen met een vriendin over hoe lekker ze truffelchips vindt. Ze had voor het eerst truffelchips gegeten in een restaurant en was super enthousiast erover. Prompt staat er ineens in het foldertje van de HEMA Chips met truffelsmaak. Hoe toevallig!

Het chipje zelf is niet van truffel, maar het chipje heeft een truffelsmaak. Ik had het nog nooit gegeten en ik heb al heel veel kook programma’s voorbij zien komen waar ze gebruik maken van truffel. In principe is truffel een exclusief en duur product het wordt ook gezien als een delicatesse.

Het is een kostbare zwam die onder de grond ligt. Eekhoorns eten hiervan en zijn de bron van de verspreiding van de truffel. Maar doordat ook varkens en wilde zwijnen ze eten worden deze dieren vanaf oudsher gebruikt om truffels meet op te sporen. Tegenwoordig worden honden getraind om ze te vinden.

Aangezien het een delicatesse en een duur product is, is het over het algemeen niet gangbaar voor mensen die niet zo veel te besteden hebben. De producenten zijn in dit geval heel slim geweest om een aroma te gebruiken waardoor er genoten kan worden van chips met een truffel smaak en je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

Ik had nog nooit truffel gegeten en was dus ook heel nieuwschierig toen ik de nieuwe smaak voorbij zag komen!

Ingrediënten
– Aardappel
– zonnebloemolie
– maïsbloem
– zeezout
– dextrose
– zwarte peper
– knoflookpoeder
– natuurlijke aroma
– uienpoeder
– peterselie

Ik moest in het begin heel even wennen aan de smaak maar eenmaal de smaak in mijn mond vond ik het eigenlijk wel lekker! Wel vind ik het jammer dat er dextrose (suiker) is gebruikt in het product en het is wel hoog in zout namelijk 1,45 gram per 100 gram.
PicsArt_07-10-03.43.46

Organic Vegetable Chips With Seasalt
Ik had het al eens eerder gegeten dus het is niet helemaal onbekend terrein voor mij. Je kan het al kopen bij de action en bij de Lidl, maar nu ook bij de HEMA! Ik moet zeggen dat ik die van de Lidl wel erg lekker vind maar dat komt denk ik domweg door het zout. Er zit bij de groentechips van de HEMA niet extreem veel zout in (wat natuurlijk beter is) en het lijkt wel alsof de chips niet heel erg lang doorgebakken/gedroogd zijn als die van de Lidl waardoor de smaak beter is en misschien hierdoor ook meer vitamine en mineralen behouden kunnen worden, maar dat is gissen. Want iedere producent heeft zijn eigen methode.

De chips zijn gemaakt van:
– rode biet
– pastinaak
– zoete aardappel
– zonnebloemolie
– zeezout

Gezond doen? Probeer dan chips te kiezen die gemaakt zijn van groente. Zo zorg je ervoor dat je niet al te veel zetmeel binnen krijgt. Nog beter is het om zelf chips te maken, maar dat kan een tijdrovend klusje zijn.

Ik moet zeggen dat ik de vormgeving van de verpakking erg mooi vind, het spreekt mij heel erg aan.

PicsArt_07-10-03.43.31

Heb je al de andere (limited edition) producten van de HEMA gezien? Ik schrijf erover in mijn blog!


🖤

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s