GRANAATAPPEL • SALADE

Mijn eerste ervaring bij een lokale boer in mijn woonplaats. Wat een genot! Ik heb meteen een simpele frisse salade gemaakt. Wat kan ik de verse groente van het land tegenwoordig waarderen en dat gewoon bij mij om de hoek! Gek hoe je dat als kind bijna ontgoeid en dat het eigenlijk niet meer dan normaal is dat wij als kind niet beter weten dat we de groentes bij de supermarkt halen. Waardoor we eigenlijk soms een beetje vergeten waar het vandaan komt!

Nu ik dit heb ervaren wil ik daar vaker mijn groenten en fruit halen! Vers, Biologisch en zonder gespoten gif.

De salade is lekker voor bij zelfgemaakte zoete aardappelpatatjes of voor bij de BBQ!

Ingrediënten

  • Slamelange jonge bladsla ongeveer 400 gram
  • 1 grote rijpe granaatappel
  • 2 bakjes (plantaardige) mini mozzarella balletjes
  • *optioneel ongezouten cashew nootjes

Sladressing

  • 3 eetlepels (plantaardige) kwark
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 gram verse bieslook
  • snufje zout en peper

Bereiding
Was de sla en draai het water eruit met een slacentrifuge. Scheur de slabaadjes een beetje (eet wat makkelijker) en doe het in een mooie ruime schaal.

Snij de granaat appel door de helft, maak van je linker hand een kommetje, leg de openkant van de granaatappel erin en sla met de achterkant van een grote pollepel de pitjes eruit. Zorg wel dat je het in een apart bakje doet, zodat je de witte stukjes eruit kan halen mochten ze er per ongeluk bij komen. De witte stukjes zijn niet lekker!

Strooi zo veel granaatappel pitjes erin als je wilt en doe de mozzarella balletjes erbij in. Je kan de mozzarella balletjes eventueel halveren. Zet de salade even apart en maak de sladressing.

Schep de (plantaardige) kwark in een glazen schaaltje en pers de knoflook hierboven uit. Knip de verse bieslook in stukjes erbij in en doe er een snufje zout en peper bij. Om de sladressing iets vloeibaarder te maken kan je er eventueel olijfolie, kokosolie of citroensap aan toevoegen maar zonder is het ook prima! Roer het goed door en schenk het over de sla heen. Schep de salade door zodat de sladressing goed gemengd is.

Je kan de cashewnootjes van te voren even in een pannetje een beetje roosteren maar je kan ze er ook ongeroosterd bij doen. Net wat je zelf lekker vind.

Strooi de nootjes als laatste over de salade heen en eetsmakelijk!

PicsArt_07-05-07.18.49

Bewaartip
Je kan de salade prima in de koelkast bewaren maar bewaar de nootjes wel apart. Ze worden anders erg zacht in de salade.

Variatietip
Je kan natuurlijk zoveel groente en gezond lekkers erbij voegen als je wilt! Probeer het een keertje uit en ga spelen met de smaken.

Heb je nog wat over? Beleg een bruin broodje met de salade! Echt super lekker!


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s