TLC S.1-Afl. 3: The Food Hospital

Bij het zien van de aflevering ben ik toch altijd weer verbaasd over hoeveel invloed voeding op de gesteldheid van een mens heeft. Ook blijft het een feit dat we onszelf ziek eten met bepaald voedsel en bij het verkrijgen van ziektes en/of aandoeningen een pil nemen of voorgeschreven krijgen terwijl The Food Hospital eigenlijk feitelijk bewijst dat de vele aandoeningen omkeerbaar zijn en met de juiste voeding ‘helend’ werkt. Almost like magic terwijl het zo voor de hand liggend is, maar door de complexiteit en niet de juiste kennis van voeding maakt dat het soms lastig voor een leek.

De onderwerpen die onder andere besproken worden zijn;

  • de ziekte van Crohn
  • Maagverkleining
  • Nachteters
  • Erectiestoornissen
  • Onvruchtbaarheid bij mannen

Crohn
De ziekte van Crohn heeft vele nadelen en het laat zijn sporen na van binnen tot buiten, over het algemeen bevind de ziekte van Crohn zich het meeste in de buik.
In principe is er geen remedie tegen de ziekte van Crohn, maar het kan wel behandeld worden met steroïde om het een beetje te onderdrukken. De bijwerking van steroïde zijn alleen niet te overzien. Bijwerkingen die onder andere optreden zijn:
– Depressie
– Staar
– Osteoporose
– Hallucinatie

De darmen kunnen het eten niet goed absorberen en daardoor ontstaan ontstekingen en heeft de darmwand niet een gladde wand maar ontstaan er vooral veel bultjes en bobbeltjes. Hierdoor is de vertering van het eten moeilijk en vooral pijnlijk.

In The Food Hospital gaan ze kijken of ze doormiddel van een ander eetpatroon de Crohn aanvallen kunnen beperken. Ondank dat het een lang proces is om erachter te komen is het wel bijzonder interessant om te zien hoe ze erachter kunnen komen.

Maagverkleining
Vaak is een maagverkleining voor vele mensen het laatste redmiddel tegen overgewicht. De maag maken ze net zo klein als een ei en de darmen maken ze korter waardoor de calorie-inname minder is. De operatie en een ander voedingspatroon zorgt voor de nodige gewichtsverlies.

In deze aflevering gaat het om een tiener die de maagverkleining operatie ondergaat, wat uiteraard bijzonder is, aangezien over het algemeen de operaties niet altijd worden uitgevoerd bij tieners.

Omdat ik een maagverkleining heb, is het voor mij ook interessant om te zien hoe ze het in andere landen aanpakken. Wat voor mij een goede ‘heads up’ is geweest, is dat patiënten met een maagverkleining, naast het laten staan van suiker en het eten van kleine porties, ook geen koolzuur mogen hebben! Dat was voor mij iets nieuws en doordat er een uitleg is gegeven weet ik nu ook meteen waarom ik het niet mag hebben. Nooit niet meer!

Nachteters en erectiestoornis
Gek hoe het eigenlijk ontstaat en aan de andere kant als je dan hoort waardoor het komt klinkt het ook wel weer heel logisch. Ik zal niet veel verklappen want het is de moeite waard om de aflevering te kijken maar het heeft alles weer te maken met de snelle koolhydraten, ook wel de Hoge Glycemische Indexering.

In dit geval heeft het voor de man in kwestie ook nog eens een nadeel dat hij erectiestoornissen eraan overhoudt.
Aan de hand van metabolisme stellen ze de actuele leeftijd vast en dat was voor deze man erg confronterend en een behoorlijke eye-opener.

The Food Hospital is duidelijk in het behalen van hun resultaten omdat ze aangeven het voor een lange termijn op te willen lossen doormiddel van een gebalanceerd eetpatroon en niet met slaappillen of andere medicijnen, welke het alleen op korte termijn oplossen.

Het advies van The Food Hospital luidt voor hem dat hij vooral de langzame koolhydraten moet gaan eten zoals;
– volkoren brood
– volkoren pasta’s
– zemelen
– nieuwe aardappelen (de eerste aardappelen van het land in het voorjaar)
– linzen

Na 3 maanden is er een follow-up afspraak…

Onvruchtbaarheid bij mannen
Ik denk dat het een onderwerp is waar veelal over gezwegen wordt. Het gevoel van iets niet kunnen ‘geven’ maar wel willen maakt iemand machteloos en men voelt zich vaak schuldig tegenover zichzelf maar vooral tegenover een ander. Daarnaast kan het een deuk geven in iemands ego en zelfvertrouwen.

Bij onvruchtbaarheid bij mannen denken wij eigenlijk meteen aan de zwemmertjes, maar nu blijkt dat de DNA erg cruciaal is om het eitje daadwerkelijk te kunnen bevruchten. DNA-cellen die beschadigd zijn is het moelijker om een eitje te bevruchten.
Om ervoor te zorgen dat de DNA schade hersteld wordt is er een Key answer… Antioxidanten en Zink. Nee, niet uit pillen maar uit voedsel! De antioxidanten moeten er voor zorgen dat eventuele schade aan de DNA cellen hersteld worden.
Hoe het precies werkt leggen ze uit in de aflevering

Een absolute No-No voor mannen die bezig zijn met hun kinderwens is het eten van Soja. Door de oestrogeen hormonen in de bonen heeft het een averechtse werking.

Al met al een interessante informatieve aflevering waarbij ik toch altijd met open mond naar aan het kijken en luisteren ben!

De volledige aflevering kan je hier bekijken


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s