BROCCOLI • WRAP

Woensdag wrapdag met een heerlijk Oosters tintje! Het leuke aan dit gerecht is dat het ook gegeten kan worden door mensen met een gluten-intolerantie of allergie. De sojasaus in dit gerecht is een biologische gluten- en sojavrije sojasaus.

Ik heb het geluk dat ik wel gluten kan eten en ook soja, maar het fijne van dit product is dat het puur en alleen gemaakt is met kokosbloesemsiroop en zout. Geen onnodige toevoegingen, e-nummers en andere ingrediënten. Puur natuur dus.

In dit geval is het gerecht gemaakt met tofu, maar als je geen soja(bonen) wilt eten kan je het uiteraard vervangen met bijvoorbeeld kip. De bereiding is gelijk aan tofu. De saus is ook nog eens super gezond ten opzichte van de kant en klaar sauzen en kan je in de wrap gebruiken maar ook als dipsaus bij jouw eigen gemaakte Salty Tortilla Chips.

Ingrediënten

 • (glutenvrije) wrap naar keus of een homemade wrap
 • 1 oranje paprika
 • 1 bosje broccoli
 • 1 stuk tofu (of 375 gram kipfiletblokjes)
 • Yakso Sojasaus
 • Sesamzaadjes

Saus

 • 3 á 4 eetlepels yoghurt
 • 1 flinke eetlepel crème fraîche
 • Snufje zout en peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel oregano

Bereiding
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 cm. Indien je geen tofu mag of kan eten, kan je ervoor kiezen om kipfilet te gebruiken, de bereiding van kip is hetzelfde als de tofu.
Doe de tofu in een glazen schaaltje en schenk hier 3 á 4 eetlepels van de sojasaus overheen. Laat het ongeveer 45 minuten tot een uur marineren en vergeet niet regelmatig de blokjes om te scheppen zodat de sojasaus goed over alle blokjes heen zit.

In de tijd dat de tofu aan het marineren is kan je de broccoli alvast in kleine roosjes snijden en kort koken totdat het beetgaar is. Wanneer de broccoli klaar is kan je het overtollig water eruit stomen door de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje te laten staan.

Snij de paprika in dunne reepjes, leg ze apart en maak het sausje alvast klaar.

Schep een flinke eetlepel crème fraîche in een glazen schaaltje en roer het los. Schenk vervolgens de yoghurt erbij, pers de knoflook erin, voeg de Oregano en een snufje zout en peper eraan toe en roer het goed door. Proef even of het naar je zin is en pas het eventueel naar smaak aan.
Zet het sausje even opzij, hierdoor kunnen de smaken zich goed gaan mengen en zal het alleen maar lekkerder van smaak zijn.

Nu je alles voorbereid hebt kan je beginnen met het bakken van de tofu. Zet een pan op hoog vuur en let op! Zonder boter of olie! Je hebt genoeg aan de sojasaus die in de tofu zit.
Zodra de pan heet genoeg is kan je de tofublokjes in de pan doen. Probeer te voorkomen dat het water/sap dat in het schaaltje zit, in de pan terecht komt. Een beetje is niet erg.
Bak de tofu totdat ze goudbruin, bijna krokant eruit zien en strooi dan flink wat sesam zaadjes erover heen. Bak ze even kort mee, hierdoor geven ze een heerlijke smaak af. Wanneer de tofu klaar is kan je gaan beginnen met het vullen van de wrap.


Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht met hierop de wrap. Schep eerst de saus erop en verdeel het met de achterkant van de lepel over de gehele wrap. Schep in het midden van de wrap de broccoli en daarnaast de dun gesneden paprika. Schep de ‘bijna’ krokant gebakken tofustukjes erop en drizzle als laatste nog een klein beetje van de knoflooksaus erover heen. Rol de wrap op en vouw de folie erom heen.
Wil je het een keertje zonder folie? Geen probleem! Rol de wrap op en snij de wrap in stukken van ongeveer 2 centimeter.

PicsArt_06-22-05.50.13

Bewaartip:
De wrap kan je bewaren in de koelkast, maar het is dan verstandig om geen saus in de wrap te doen. Daar wordt de wrap een beetje klef van.

Heb je saus over? Schenk het over in een tupperwarebakje, dan kan je het met gemak voor een paar dagen in de koelkast bewaren.


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s