TLC S.1-Afl. 2: The Food Hospital

Wat een bijzondere aflevering weer. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om de juiste voeding binnen te krijgen en besef ik mezelf alleen maar meer hoeveel negatieve gevolgen bepaald type eten voor je lijf heeft. Waardoor je zou moeten afvragen of je dat jezelf wilt aandoen?

De aflevering is erg interessant als je één van de onderstaande aandoeningen hebt.

  • Kale plekken op je hoofd en een prikkelbaar darm syndroom
  • Vervette lever
  • (chronische) reflux
  • Psoriasis

Kale plekken op het hoofd en PDS
Nog een jonge meid en in de bloei van haar leven en zich druk moeten maken over kale plekken op haar hoofd, verschikkelijk. Toch heeft ‘The Food Hospital’ een logische verklaring en hebben daarmee 2 problemen in één keer opgelost.

Vervette lever
Het is al enige tijd bekent dat een vervette lever een sluipmoordenaar is, want je merkt er vaak helemaal niets van. Maar het is wel duidelijk dat bij obesitas of overgewicht een vervette lever ‘normaal’ is. Maarja wat is ‘normaal’? Want in principe als we het koolhydraatrijke eten laat staan en meer groentes eten, zouden we eigenlijk al minder tot niet te kampen hebben met overgewicht en dus geen vervette lever hebben. Het klinkt zo makkelijk maar is dat het ook?

(chronische) reflux
Wist je dat reflux ziekte in verband staat met (keel)kanker? Ik wist het ook niet. Maar voordat het zover komt kan je zelf het één en ander doen om erger te voorkomen.

Psoriasis
Wat een wondermiddel is eten eigenlijk. Het kan zicht tegen je keren als je de verkeerde voedingsmiddelen binnen krijgt, maar het kan je ook helen als je weet wat je moet eten bij een bepaalde aandoening. In deze aflevering wordt een jongen en zijn moeder geholpen om de Psoriases tegen te gaan en het resultaat is verbluffend.

Food is your medicine
Het blijft toch altijd nog een feit dat als je medicijnen slikt na aanleiding van het probleem, je vaak de oorzaak niet aanpakt en het wordt voor mij steeds duidelijker dat de manier waarop ‘the food hospital’ het aanpakt vele male effectiever, en uiteindelijk voor het zorgstelsel en maatschappij, goedkoper is!

Kijk naar de aflevering om meer te weten te komen over de aandoeningen en de manier van behandelen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s