GREEN • SANDWICH

Je kent ze vast wel… Kiemgroenten! Je weet wel die kleine plantjes zoals Alfalfa. Ik ben er altijd al dol op geweest! Mijn vriend plaagt mij altijd als ik het eet, hihi. ‘Je gaat toch geen gras op je brood doen?!’ Yep, ikke wel! Heer-lijk!

PicsArt_06-26-03.45.51Sinds kort heeft Albert Heijn een nieuwe variant en dat is een bakje met 3 verschillende soorten kiemgroenten. Waaronder Pittig radijs, prei en groene radijs. Ik ben niet echt gek op de ‘gewone’ radijs, maar de kiemgroenten ervan wel! Zeker op een broodje met kaas en homemade knoflooksaus. 😍
De mini groentes zijn rijk aan vezels en eiwitten en daarnaast laag in koolhydraten en natuurlijke suikers.

Ik ben een echte broodfreak en wil nog wel eens ‘gewoon’ vers brood van de markt of bakker, afwisselen met koolhydraatarm brood, hartstikke lekker! Ik haal mijn koolhydraatarm brood op de zaterdagmarkt en bewaar het in de vriezer. Zo kan ik een sneetje ‘gewoon’ brood makkelijk afwisselen met koolhydraatarm brood.

Soms is het ook een beetje vooraf plannen wat ik ga eten. Als ik weet dat ik in de avond wat meer koolhydraten binnen zal gaan krijgen doordat ik bijvoorbeeld aardappeltjes of spaghetti ga eten, wil ik ervoor zorgen dat ik overdag niet al te veel koolhydraten binnenkrijg. Het advies van mijn Chirurg luidt dan ook; ‘eet eerst vlees, vis, vegetarische (voor mij dan vega), dan groentes en als laatst de aardappels, pasta’s of rijst. Dat geeft duidelijk weer dat ik in mijn (avond)maaltijd vooral de koolhydraten écht als allerlaatste moet gaan eten, zodat ik hier niet te veel van binnenkrijg. Ik heb het al eerder beschreven dat we koolhydraten nodig hebben, maar niet zoveel.

Ingrediënten

  • 1 pakje kiemgroenten  – pittig radijs, prei, groene radijs
  • 2 sneetjes verse koolhydraatarm brood
  • 30+ belegen kaas

Saus

  • 3 á 4 eetlepels yoghurt
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • Snufje zout en peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano


Bereiding

Smeer ongeveer 1 eetlepel knoflooksaus op beide sneetjes brood, beleg één kant met de 30+ kaas en verdeel op de kaas alle drie de soorten kiemgroenten een beetje door elkaar.

Leg het andere sneetje brood er bovenop en snij jouw sandwich door de midden. Horizontaal, verticaal of schuin het maakt niet uit!

Bon appetit!

PicsArt_06-26-03.11.42


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s