Sojasaus (gluten-/sojavrij)

Ik heb er zelf eigenlijk nooit bij stil gestaan maar sojasaus is gemaakt van sojabonen en geroosterd graan. Door het graan zorgt het ervoor dat mensen met een gluten intolerantie of glutenallergie geen Oosterse wok-gerechten kunnen bereiden. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, want hoe heerlijk is het om af en toe een makkelijke éénpans gerecht te maken of een gevulde (glutenvrije) wrap met de Oosterse smaken of voor diegene die Sushi heerlijk vinden, lekker om de Sushi in te dippen.

Daarom heeft ‘FZ Organic Food’ een productlijn opgestart namelijk ‘Yakso’. Ze hebben een tal van biologische producten waaronder de Coconut Aminos, ook wel Sojasaus gemaakt van kokosbloesemsiroop.

Vergis je niet in de diverse kokosbloesemsiropen, want over het algemeen zijn de siropen vooral te gebruiken ter vervanging van suiker in bijvoorbeeld taarten en andere baksels. De Coconut Aminos van Yako is bedoeld om te kunnen genieten van de Oosterse keuken als sojasaus!

Het Kokosbloesemsiroopje heeft naast zout geen verdere toevoegingen, het is biologisch en geschikt voor mensen die geen gluten en of soja mogen of willen eten.

Waar te verkrijgen?
Het heeft geen zin om naar de supermarkt te gaan en daar te vragen om de sojavrije en glutenvrije sojasaus van Yakso, want die verkopen ze daar niet ;-). De sojasaus is onder andere te verkrijgen in diverse natuurwinkels en reformwinkels.
Zie je het product niet staan? Vraag er naar want vaak kunnen ze het voor je bestellen.

PicsArt_06-19-07.38.50


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s