RASPBERRY • ICE

Iedereen die mij kent weet hoe dol ik op ijs ben! Maar ijs kopen uit de supermarkt of bij een ijssalon kan ik niet. Mits het gezoet is met natuurlijke suikers of zoetstof dan zou het nog kunnen, maar ijs met zoetstof daar mag en kan ik ook niet te veel van eten. Dan zit er niets anders op om het ijs zelf te maken! Ik heb (nog) geen ijsmachine (staat wel op mijn wensen lijstje), dus dan maar ijsmaken met de hand en dat is heel simpel gedaan door het ijs om het uur even om te scheppen. Zo zorg je ervoor dat je ijskristallen doorbreekt en ontstaat er een soort sorbetijs.

Het is ook heel makkelijk om ijs te maken, alleen hoor ik vaker dat het omscheppen als ‘gedoe’ wordt ervaren. Ergens kan ik mij er wel in vinden hoor, want zodra het ijs in de vriezer staat, kan het zo zijn dat je het vergeet en dan wordt het één ijsklomp. Daarom is het handig om een wekker te zetten zodra het ijs de vriezer in gaat. Het kost je maar 5 minuten om het ijs even door te roeren en dan weer terug te zetten in de vriezer. Na 3 of 4 keer roeren (mag ook meer hoor) is het al goed en hoef je het niet meer door te roeren. Voordat je het gaat eten zet je het even uit de vriezer en met een ijsboltang schep je er zo bolletjes uit.

Ingrediënten

  • 2 mango’s
  • 1 banaan
  • 250 gram bevroren frambozen
  • 10 verse aardbeien
  • magere yoghurt

Bereiding
Leg de bevroren frambozen voor een half uurtje buiten de vriezer. Haal de vruchten uit het doosje en leg het op een bord of in een schaaltje. Zo zorg je ervoor dat het wat sneller ontdooid. Soms heeft een keukenmachine of een blender niet genoeg power om diep bevroren fruit te blenden, dus wees zuinig op jouw apparaat.

Schil de mango en snij het vruchtvlees in grove stukken. Doe al het fruit, behalve de bevroren frambozen, en de yoghurt is en schenk de yoghurt (ongeveeer 2 á 3 eetlepels) in een blender en mix het totdat het een gladde massa is geworden. Doe nu beetje bij beetje de bevroren frambozen erbij en mix het door totdat het weer een gladde massa is. Je kan het nu al opdrinken als smoothie, ook erg lekker! Maar om het ijs te maken schenk je het in een plastic bakje of tupperware-bakje en zet je het in de vriezer. Je hoeft het niet perse af te dekken.

Vergeet je niet de wekker of alarm van je telefoon te zetten op een uur later?! Wanneer de wekker af gaat schep je het ijs goed door, denk aan de randjes en zet het weer terug in de vriezer. Herhaal het nog 2 á 3 keer en jouw homemade ice cream is ready!

Zet het suikervrije ijs voor het serveren even uit de koelkast zodat je met een ijsboltang er makkelijker bolletjes van kan scheppen.

Enjoy!

PicsArt_06-14-09.59.10

Variatietip:
Sprenkel er wat gehakte bevroren frambozen vruchtjes over en wat ongezoute gehakte pistache nootjes. Of sprenkel er wat suikervrije hageltjes overheen als je zoetige zin hebt!


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s