HOMEMADE • SALTY CROUTONS

Super makkelijk om het in de supermarkt te kopen omdat het kant en klaar is en je zo in de salade kan doen. Maar…als je dan weer op het etiket gaat lezen wat erin zit, kan je jezelf afvragen of je het wel kant en klaar uit een zakje wilt eten?!

Ik heb croutons uit de supermarkt verbannen, die komen er bij mij niet meer in! 😀 Ik ben gewoon weer terug naar de basis gegaan en ‘old school’ zelf croutons gaan bakken. Het is ook echt super simpel!

Ook nog eens handig als je oud brood over hebt. Maak er croutons van en bewaar het is een tupperware bakje. Ze blijven best nog een tijdje knapperig. Lekker voor in je soep of zoals wij het vaak gebruiken in een Ceaser salad!

Ingrediënten 

Bereiding
Zet een pan op een middelhoog vuurtje. Ik heb zelf een inductieplaat en ik heb hem op 5 staan. Schenk er een beetje olijfolie in en laat de olie goed warm worden.

Tip:
Om te testen of de olie warm genoeg is, kan je een klein stukje brood erin doen en zodra het gaat sissen en knisperen weet je dat de olie warm/heet genoeg is.

Snij het brood met de korstjes er nog aan in blokjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden, anders branden de te kleine stukjes aan terwijl de wat grotere stukjes nog niet krokant zijn gebakken.

Je zal merken dat zodra als je het brood in de pan doet, de olie direct wordt opgezogen. Dat geeft niet en later kan je nog wat extra olie erbij schenken.


Schud de Croutons ‘to be’ regelmatig om, tijdens het husselen en schudden hoor je de stukjes brood steeds knapperiger worden. Als je merkt dat ze nog wat ‘bleek’ zijn, schenk er nog een beetje olijfolie overheen. Bak de croutons goudbruin krokant.

Als de croutons ‘droog’ gebakken zijn (je ziet dan geen glansje meer van de olijfolie) kan je er wat grof zeezout overheen malen. Schud de pan heen en weer zodat het zout op alle stukjes brood komt. Bak het nog heel even kort door en wil je weten of ze krokant genoeg zijn (ook van binnen)? Proef er eentje! Maar pas op! Ze zijn heet 😉

Strooi de croutons over je salade of soepje en geniet!

PicsArt_06-15-10.03.05

Variatietip:
Strooi er ook eens andere kruiden overeen zoals rozemarijn, oregano of knoflook! Nomnomnommm.


🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s