SWEET • SUNSET

Bij mij ontstaan vaak smoothies zodra ik merk dat het fruit in eens heel snel overrijp is geworden en ik het toch écht moet opmaken! Soms vries ik het in maar ik maak er ook zo nu en dan direct een smoothie van. Wat veel mensen niet weten is dat als je een maagverkleining hebt de fruitsapjes uit den boze zijn! Ik wist dit niet in het begin en kreeg op m’n kop toen het ter sprake kwam. Ja suf, want als ik erover na ga denken klopt het ergens ook wel.
Doordat je sap uit fruit perst blijven de goede eigenschappen, die zich in de pulp bevinden, achterwege en blijft er alleen ‘suikerwater’ over. Smoothies zijn gemaakt van het totale stukje fruit en is dus vele maler beter dan fruitsappen. Maar op het advies van mijn chirurg is het verstandig voor mensen met een maagvekleining om niet te veel smoothies te drinken.

Dus wanneer het wel kan…Let’s rock some smoothie!

Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 125 gram frambozen
  • 1 banaan
  • scheutje magere yoghurt (ongeveer 100ml of naar smaak)

Bereiding
Laat de schil aan de necatarine zitten, want vergeet niet dat hier heel veel voedingsstoffen in zitten! Snij ze vervolgens in stukjes en stop ze in een blender. Breek de banaan in 3 stukken en voeg deze samen met de frambozen bij de rest. Schenk als laats de yoghurt erbij en blend het geheel totdat het een zijdezacht structuur heeft.
Proef tussendoor even en als je vind dat er nog wat yoghurt bij kan voeg je nog wat extra toe.

Schenk het is een glas en decoreer het af met een fruitspiesje van een nectarine partje en 2 framboosjes.

Zit je vol? Niet doordrinken! Zet de rest in de koelkast voor als je later op de dag nog een beetje trek krijgt.

En-smoothie-joy!

PicsArt_06-02-12.55.22

Probeer ook eens de Smooth Exotic, lekker verfrissend met het warme weer!


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s