EGGTOSTI

Tja, echt een hele grote keuken met enorm veel werkruimte heb ik niet. Dus het is soms een beetje behelpen. Zo kwam ook de Eggtosti tot stand op het moment dat ik 4 pannen op het vuur had staan en nog een eitje moest bakken, maar geen plaats meer op het fornuis had om hem te bakken! Wat ga je dan doen? Ja, creatief nadenken en gewoon eens wat ‘geks’ uitproberen! Verbazingwekkend is het nog gelukt ook. Het was wel een beetje behelpen omdat mijn tosti/grill apparaat een aflopend tuutje heeft om vet en dergelijke af te voeren maar het is al met al wel gelukt.

Ingrediënten voor de vulling (voor ongeveer 4 personen)

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 bosje broccoli
  • 5 lente uitjes
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • snufje peper
  • *optioneel snufje zout

Ingrediënten voor 1 eitosti

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • snufje peper en zout

 

Bereiding
Snij de roosjes van de broccolistronk af en kook de broccoli voor ongeveer 5 minuten (niet te lang, want ze gaan straks nog de wokpan in) Giet het water af en spoel de broccoli met koud water af. Zet het even apart.

Pers de knoflook of hak het fijn met een mes, snij de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in reepjes. Verwijder de eerste twee laagjes van de lente ui en snij ze in ringetjes.

Zet een wokpan op hoog vuur en schenk er wat olie in, zodra de olie warm genoeg is doe je als eerst de knoflook in de pan. Let op! Laat het niet te bruin worden want dan wordt de knoflook bitter, dat is niet lekker. Doe vervolgens de paprika en lente-uitjes in de wok. Wok het voor ongeveer 5 á 7 minuutjes op hoog vuur en zodra je ziet dat de lente-uitjes een beetje slinken en de paprika wat donkerder van kleur is geworden kan je het vuur wat lager zetten. Dat is ook meteen het moment dat je de broccoliroosjes in de lengte kan halveren en toevoegen.

Zet ondertussen de tosti ijzer of grillapparaat aan zodat het heet genoeg is wanneer je het eitje erop wilt bakken.

Schenk ongeveer 3 eetlepels (of meer naar smaak) sojasaus, door de sojasaus is zout in principe niet nodig maar wil je dat liever wel voeg dan een klein snufje zout en een flinke snuf peper over de groentemix. Wok het nog even door en zet het op een heel laag vuurtje zodat het warm blijft en je de eitosti kan maken. Deze is zo klaar!

Pak een hoog glas en breek de eieren hierin. Schenk er een beetje melk bij en voeg als laatste de zout en peper toe. Kluts het met een vork goed door.
Als jouw tosti-ijzer of grillapparaat net zo een aflooptuutje heeft als die van mij dan is het handig om er een bakje onder te plaatsen zodat het ‘overig ei’ opgevangen wordt en je het weer op de platen kan schenken.

Als het grillapparaat heet genoeg kan je de platen een beetje invetten met boter en schenk dan voorzichtig het eimengsel erop. Doe het met een beetje beleid en niet te snel, hoe heter de platen hoe sneller je eitje gaat stollen en niet eraf kan lopen. Het is ook gewoon een beetje uitproberen hoor! Wanneer het gelukt is om het erop te schenken kan je het apparaat dicht doen en laat je het eitje voor ongeveer 2 á 3 minuten bakken.
Het is heel snel klaar omdat er maar een dun laagje gebakken hoeft te worden. Haal de eitosti van de plaat met een spatel en leg deze als eerst op je bord. Schep er wat van de groentenmix op en vouw of rol de eitosti op.

Geen saus of iets extra’s nodig omdat de sojasaus al genoeg smaak geeft. Wil je toch echt nog wat saus? Kies dan voor de gezonde variant zoals (Griekse)yoghurt en Drizzle dat er een beetje overheen.

Eetsmakelijk!

PicsArt_05-30-09.17.35


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s