HEKSENKAAS Look a Like #2

Ik heb eerder laten zien in Heksenkaas Look a Like #1 dat het een variant is met een basis van yoghurt. Dat is best een magere variant. Onderstaand recept is een stukje minde mager, omdat het gemaakt is met roomkaas. In roomkaas zitten uiteraard meer vetten dan dat er in yoghurt zit, maar als je het weet te beperken is het zo nu en dan niet erg.

Het eten van vet is nodig voor je lijf, maar in beperkte hoeveelheid. Kies daarom ook bewust de momenten uit wanneer je wat meer vet wilt binnen krijgen en eet dan niet te veel aan vet in een korte periode. Als je dat wel doet dan zal je merken dat je dan, naast de inname van suiker en koolhydraten, meer aankomt. Blijf het doseren en denk vooral aan de goede vetten die je binnen moet krijgen. De onverzadigde vetten.

Ingrediënten

  • 210 gr. roomkaas
  • 40 gr. rauwe prei (lichtgroene gedeelte)
  • 7 gr. peterselie
  • sap van een 1/2 citroen
  • snufje zout
  • snufje gemalen peper
  • 1 teentje geperste knoflook

Bereiding
Was de prei goed schoon en snij het alvast is grove stukken.

Wil je een klein beetje structuur houden kies dan voor een kleine keukenmachine. Wil je het dipsausje met iets minder structuur, gebruik dan de staafmixer. Het is maar net wat je lekker vind en waar jij het prettigste mee werkt.

Je kan direct alle ingrediënten in de keukenmachine doen behalve de zout en peper. Mix alles fijn totdat het een dipsaus-achtige structuur krijgt. Doe er een snufje zout en peper bij, mix het en proef of je het lekker genoeg vind. Je kan het altijd een beetje aanpassen naar smaak.

Schenk het in een glazen schaaltje, leg er een stukje vershoudfolie overheen en zet het in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.

Het is heerlijk om te dippen met de zelfgemaakte Salty Tortilla chips en cloud bread maar ook met een simpel geroosterd broodje!

PicsArt_04-30-02.57.08


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s