POPEYE • BAGEL

Zin in een goed belegd broodje, maar wel gezond? Dan is deze combinatie perfect!

Van huis uit ‘zaterdag, brooddag’. Vroeger was het altijd feest op zaterdagavond want we aten dan brood als avondeten en op ieder half broodje een ander soort broodbeleg. Voor welk kind is dat nou geen feestje?! Aangezien ik wel in ben voor een feestje zet ik de traditie voort en is het bij ons zaterdag brooddag!

Bij Spinazie moet ik altijd aan het cartoonfiguurtje Popeye the sailorman denken :-D. Jeugd sentiment! Hihi, maar spinazie is loaded met goede voedingstoffen. Het groene blaadje bevat (per 100 gr.) 99 mg. Calcium, 79 mg. Magnesium 28 mg. Vitamine C en nog een aantal belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B6, vitamine A, natrium, kalium, eiwitten, koolhydraten en natuurlijke suikers. Een goede aanvulling op je dagelijkse voeding.

Ingrediënten

  • Homemade Bagel
  • 1 romatomaat
  • 2 handjes verse spinazieblaadjes
  • snufje peper&zout

Saus

  • 3 volle eetlepels magere Yoghurt of mayoneis
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook

 

Bereiding
Schep de Yoghurt of de Mayoneis in een schaaltje. Rasp de citroen en voeg het toe, snij de citroen vervolgens door de midden en knijp het sap boven de yoghurt eruit (vang de pitjes op met je andere hand). Pers de knoflook en roer het goed door. Je kan er een beetje zout en peper aan toevoegen, maar dat is in principe niet nodig omdat er straks al wat peper en zout op de tomaat komt.
Zet de citroensaus even apart.

Snij de bagel open en smeer een klein beetje van de saus op de onderste bagel, zodat de spinazie een beetje blijft plakken. Scheur de spinazie een beetje en leg het op de bagel. Snij de tomaat in plakjes en leg ze op de spinazie. Strooi er een beetje zout en peper op en leg her en der een dotje van jouw zelfgemaakte citroensaus.

Leg de bovenkant erop en snij hem 1 keer (verticaal) door de midden. Dat eet een stuk makkelijker 😉

PicsArt_05-13-06.22.32


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s