EGGROLL

Eiwitten, eiwitten, eiwitten! Een super belangrijke bouwstof voor onze hersenen en voor herstel van onze spieren. Heel belangrijk dus om zo veel mogelijk eiwitten te eten. Wees wel bewust met het kiezen van het type eiwit. Uit onderzoek is gebleken dat dierlijke eiwitten op langere termijn minder goed is voor ons dan plantaardige eiwitten. Blijf dus goed afwisselen.

Je kan de wrap goed gebruiken als een stevig ontbijt, maar komt ook heel goed van pas na intensieve work-outs van de sportschool. Knal een paar eieren in de pan en roer er lekker op los zodat je op een snelle manier jouw eiwitten naar binnen krijgt.

Ingrediënten 

  • 1 grote wrap of 2 middelmaat (wrap naar keuze)
  • 5 eieren
  • scheutje halfvolle melk
  • kleine snoeptomaatjes
  • ongeveer 5 gram verse bieslook
  • snufje zout&peper
  • snufje paprika poeder + extra on top
  • ijsbergsla
  • zuivelspread
  • *optioneel stukjes (vegetarisch)ham

Bereiding
Verwarm een koekenpan op een middelmatig vuurtje met wat boter of kokosolie.

Leg een een stuk aluminiumfolie op het aanrecht klaar en leg daar een grote wrap op. Schep er één á twee eetlepel(s) zuivelspread op en verdeel het met de bolle kant van de lepel over de wrap. Strooi er wat ijsbergsla op en snij de tomaatjes alvast in plakjes en zet het even apart.

Breek de eieren in een hoge kom of maatbeker en schenk er wat melk bij (flinke scheut is prima). Klop de eieren met de melk los en knip hierboven de bieslook in stukjes. Strooi er wat paprikapoeder, snufje zout en peper bij en klop het nogmaals door zodat alles goed gemengd is of een marmer effect heeft.

Schenk het eiermengsel in de pan en blijf met een pollepel over de bodem roeren totdat er uiteindelijk roerei ontstaat. Wil je het roerei iets minder ‘nat’ hebben? Bak het dan nog eventjes door.

Wanneer het roerei klaar is kan je het bovenop de ijsbergsla scheppen. Verdeel de tomaatjes over de roerei en strooi er nog wat paprikapoeder en verse bieslook overheen en rollen maar!

Oké, oké! Niet echt rollen, maar dicht vouwen! Haha

Eetsmakelijk!

PicsArt_05-16-09.39.44
Tip:
Krijg je de wrap niet op? Verpak hem in aluminiumfolie en leg de Eggroll in de koelkast voor als je later op de dag trek krijg.

Variatietip:
Je kan ook het roerei laten afkoelen en samen met ongeveer 150 gr. zuivelspread mengen, zodat je een soort eiersalade krijgt en het dan op je wrap verdelen.


🖤

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Leuk idee maar ik maak liever een omelet en dan doe ik daar mijn zuivelspread op met sla! Dan spaar ik de koolhydraten van de wrap uit! Maar leuk recept x

    Geliked door 1 persoon

    1. Jolijn Evers schreef:

      Dank je wel! Dat is ook super goed om te doen. Heb je al verder gekeken op de site? Ik staat een heerlijke omelet met broccoli en een eggtosti online 🤗 super laag in koolhydraten en hartstikke lekker!

      Geliked door 1 persoon

      1. Ik ben aan het scrollen haha! Ik ben sinds 1/6 ook geopereerd en zoek leuke gerechtjes dus ik ga zeker gebruik maken van je blog!!

        Geliked door 1 persoon

      2. Jolijn Evers schreef:

        Wat fijn!
        Hartstikke leuk om te horen, hopelijk staat er wat voor jou tussen en anders kan je het gebruiken als inspiratie 😉 heel veel succes!

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie