Zoete aardappelmeel

Hoe bedoel je reclame maken voor Holland&Berrett! Haha.
Wat een uniek product is de zoete aardappelmeel. Het is meel van een groente, stuift als poedersuiker en ruikt apart!

Het is wel fijn om een product te gebruiken dat 100% is gemaakt van (in dit geval) zoete aardappel. Uiteraard blijft het een product dat bewerkt is. Want het is van aardappel naar meel geproduceerd maar er zitten hier geen toevoegingen in en is geschikt voor mensen die een vegetarisch, glutenvrij en veganistisch voedingspatroon volgen.

Voor mij is het een compleet nieuw product en ik ben op onderzoek uit gegaan. Zowel met het verzamelen als informatie evenals het uitproberen van een baksel.

Informatie erover vinden was erg moelijk. Het product is nog niet zo heel lang op de Nederlandse markt en er is dus ook nog niet heel veel over geschreven in Nederland.

Van de zoete aardappel is al heel duidelijk dat het om een groente soort gaat. Het zoete exemplaar bevat veel antioxidanten en uit onderzoek is gebleken dat zoete aardappelpoeder een kans heeft om uit te groeien tot een krachtig voedingssupplement (dat is uiteraard veelbelovend). In China is er een onderzoek gepubliceerd waaruit blijk dat zoete aardappelpoeder in een bepaalde hoeveelheid leidde tot versterking van de botten. Uiteraard is het niet de bedoeling om het in grote hoeveelheden te nuttigen, want dan kent het zijn negatieve side effects zoals het onstaan van problemen met de spijsvertering en een negatief effect op de botten.

Ik heb het product getest en er een Hartig koekje van gemaakt. Het verraste mij hoe goed ik de smaak van de zoete aardappel in het koekje kon herkennen. Dat had ik niet verwacht. Ik ga er dus nog even rustig op los experimenteren!

En eerlijk is eerlijk, het bespaard mij een hoop gedoe en moeite om eerst de aardappels te schillen, koken en stampen voordat ik het kan verwerken tot koekjes, cake en heel veel meer soorten beslag. Gemak dient de mens, zolang er geen gekke toevoegingen in zitten!

En wil je in een recept niet 100% zoete aardappelmeel gebruiken, dan kan je er ook voor kiezen om 50% zoete aardappelmeel en 50% speltbloem of speltmeel te combineren.


Recept idee

Ik heb toch een lekker recept! Het zijn THINNY’S! Super lekkere koekjes en het verbaasd mij hoe goed de zoete aardappelmeel samen gaat met gember! Of probeer de hart(ige) koekjes maar eens uit 😉 en ervaar het zelf. Daarnaast heb ik nog een pannenkoekvariant op mijn #ikwilhetgraagmakenlijstje 😉

PicsArt_05-12-02.45.43

Bron:
Mens-en-gezondheid.nl


🖤

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s