STR🍓WBERRY • DIP

Nu het aardbeienseizoen weer van start is gegaan, my favorite period! Kan ik weer helemaal los gaan. De vulling van de Strawberryroll lijkt heel erg op de variant van de Strawberrybagel. Maar dan een stuk gezonder omdat het gemaakt is van zuivelspread.

Zuivelspread is er in verschillende soorten, blijf dus alert met het lezen van het etiket en zoek er eentje uit waarbij jij je prettig voelt. Kijk naar ingrediënten zoals de E-nummers, extra toevoegingen, suiker enz. Voor dit recept heb ik het huismerk zuivelspread light gebruikt van de Albert Heijn, die gemaakt is van;
– karnemelk;
– room;
– yoghurt;
– zout;
– lactose (dit zijn melksuikers) en;
– zuursel (voor de houdbaarheid).
Al met al valt het dus erg mee qua extra toevoegingen. Let wel op, want door onder andere de toevoeging van room zijn de verzadigde vetzuren in dit product 9,5 gr. van de 15 gr. aan verzadigde vetten (dit zijn de verkeerde vetten) en dus 5,5 gr. aan goede vetzuren.

Ingrediënten

  • 150-200 gr. Zuivelspread
  • Handje verse aardbeien (of meer)
  • *optioneel gehakte ongezouten Macadamia nootjes (kort roosteren in een koekenpan)


Bereiding

Pak een glazen kom en doe hier de zuivelspread in. Rasp één grote aardbei boven de zuivelspread en roer het door. Snij de aardbeien in stukjes het maakt niet uit hoe groot of klein maar het eet een stuk prettiger als het niet al te grote stukken zijn en roer de aardbeien door de zuivelspread.

De Strawberry dip kan je gebruiken als vulling voor in een pannenkoek, zoals de Strawberryroll, maar ook erg lekker om op een bagel te doen of met een New York Style Pretzel te dippen.

Yum!

PicsArt_05-01-08.07.54


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s