COCO • CUBE

Dubbel Co-Co want er zit dubbel zoveel kokos in én chocolade. Omdat ik doormiddel van mijn maagverkleining mijn eetpatroon moest omgooien ben ik opzoek gegaan naar alternatieven. Ik heb natuurlijk ontzettend veel gevonden op het internet, maar ik ben dol op kookboeken! Zo nu en dan schaf ik een kookboek aan, die past in mijn voedingspatroon. Zo ben ik op het recept  suikervrije chocolade  komen dat in het kookboek staat van Amber Albarda en ik vind het recept écht een goed alternatief voor de standaard repen chocolade die te vinden zijn in de supermarkt.

Als je de basis hebt van de suikervrije chocolade dan kan je er zo ontzettend veel kanten mee op! Daar ben ik altijd heel dol op. 1 recept maar met een kleine toevoeging of van vervanging van 1 ingrediënt een compleet andere smaaksensatie crëeren!

Het recept lijkt erg veel op de Sticky Pistachio Egg, maar deze bonbon is loaded met kokos en heeft niet eens een overheersende kokos smaak.

Ingrediënten

Bereiding
Smelt de Cacaoboter au bain marie. Zodra het gesmolten is kan je de cacaopoeder, honing en maple syrup toevoegen. Roer het goed door en zet het even apart.

Hak de pistache nootjes fijn en meng ze samen met de geraspte kokos door de chocolade. Het moet er een beetje uitzien alsof je er teveel kokos in hebt gedaan. Schep met een lepel de kokoschocolade in een siliconevorm naar keus. Ik heb gekozen voor een vierkante siliconevorm. Heb je een hele diepe siliconemal, vul hem dan niet helemaal tot het randje, want de kokos en de nootjes zullen helemaal naar beneden zakken.

Het lekkere van deze bonbon is dat het een beetje een brosse bonbon is, wat lekker te eten is. Je hoeft niet bang te zijn dat straks je voortanden afbreken bij het afbijten van een stukje chocolade, zoals bij een chocoladeletter…

Je kan de chocolade op kamertemperatuur laten uitharden, maar je kan het ook in de koelkast zetten. Wanner de chocolaatjes zijn gestold, kan je ze uit de vorm drukken en bewaren in een bonbonnière, glazen schaaltje of in een Tupperwarebakje.

Je kan eindeloos variëren, probeer het eens!

PicsArt_04-30-03.07.57


🖤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s