CHEWY • CHEWCHEW

Een opkomend talent Nigel van der Horst van Chef met Lef zegt wel eens ‘ik doe ook af en toe maar wat’ en de bekende Jamie Oliver zegt altijd ‘play with it. Nou dan doen we dat ook en hetzelfde geldt voor jou! Dus bij deze ‘Be bold and just do it!’

Ik wil al een tijdje een raw recept maken wat door mensen gegeten kan worden die een veganistisch voedingspatroon volgen. Tijdens het maken van een raw koekbodem voor de Raw Cheesecake Tompouce, voelde het mengsel aan als deeg en als ik aan deeg denk dan denk ik aan bakken! Zo gezegd, zo gedaan en is de Chewy ChewChew ontstaan. Een recept met maar 4 ingrediënten!

Ingrediënten

  • 100 gr. dadels zonder pit
  • 150 gr. ongezouten walnoten + een paar losse voor op het koekje
  • 2 eetlepels agave siroop
  • klein scheutje water


Bereiding

Laat de dadels voor ongeveer 10 minuten wellen (mag ook langer bijvoorbeeld 2 uur, dan worden ze nog plakkeriger), verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische stand) en zet alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier.

Hak 50 gr. van de walnoten fijn en zet het apart. Hak nu de rest van de walnoten fijn (Ik gebruik hiervoor een kleine keukenmachine). Voeg nu de dadels, agave siroop en een klein scheutje water toe. Mix het totdat het eruit ziet als een soort deeg of tot het een deegbal vormt.

Schep het mengsel in een mengkom en doe de eerder gehakte walnoten erbij. Je kan het met een spatel of een pollepel mengen, maar ik heb het met mijn handen gekneed, meteen balletjes van gedraaid (ter grote van een gehaktbal) en op de bakplaat neergelegd.

Maak je vingers een beetje vochtig, duw de balletjes een beetje plat en duw in elk koekje een walnoot, zodat het goed blijft plakken. Zet de koekjes in het midden van de oven en bak ze de eerste 15 minuten op 160 °C, draai de ovenstand daarna naar 180 °C en bak de koekjes goudbruin voor nog ongeveer 5 á 6 minuten.

Laat ze afkoelen op de bakplaat. Nadat ze zijn afgekoeld is de buitenlaag lekker knapperig en binnenin lekker Chewy. Een dag later is ook de buitenkant chewy vandaar de dubbele ChewChew in de naam 😉

Chewjoy!

PicsArt_04-17-06.04.58


 

🖤

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s