STICKY • PISTACHIO • EGG

Ben je van plan om suikervrij te eten dan moedig ik dat heel erg aan. Ik kan zien, aan de mensen in mijn omgeving, wat het met je doet als je al voor meer dan de helft je suiker gebruik halveert. Om gezonder te leven is het natuurlijk niet alleen het suikergebruik wat anders kan, maar ook koolhydraten, vetten, groentes en vitamines. Maar als je hiermee start haal je er al ontzettend veel winst uit.

Het zal dan ook heel erg wennen zijn om recepten te maken zonder geraffineerde suiker. Zeker als je een erge zoetekauw bent. Geef niet op en zet door want hoe gek het ook klinkt, je leert het ‘minder aan suiker eten’ op een gegeven moment te waarderen en je smaak gaat veranderen. Wat wij al die jaren hebben leren eten (vooral de verkeerde dingen) ga je op den duur vergeten en zal je niet eens meer aan terug denken. Maar dat is een proces waar je erg veel doorzettingsvermogen voor moet hebben. Hopelijk kan ik je daarbij helpen en kan je hier de nodige motivatie vinden.

Let’s get started!

Ingrediënten

 

Bereiding
Smelt de Cacaoboter au bain marie of in de magnetron en voeg de cacaopoeder, honing en maple syrup toe, zet het even apart zodat het een beetje kan afkoelen. Het kan zijn dat de honing niet helemaal oplost, maar voor dit recept geeft dat niet.

Hak vervolgens de pistache nootjes fijn en meng ze door de chocolade.
Als je een XL paasei silicone mold heb dan is het niet erg als er wat grotere stukjes bij zitten, maar bij een kleinere siliconemal is dat niet handig.

Schenk de chocolade in de siliconevorm en zorg ervoor dat je het overtollig chocolade aan de bovenkant van de vorm eraf strijkt met een paletmes of scherp mes. Zet het in de koelkast om uit te laten harden je kan het ook buiten de koelkast laten stollen, maar zo geduldig als ik altijd ben, kan ik niet het geduld opbrengen om het resultaat sneller te zien :-D.

Als je ze uit de mold haalt, kan het wel kloppen dat er een beetje honing op de bolle kant van het paasei(tje) zit. Tijdens het stollen zakt de honing en de nootjes naar de bodem toe. Hoewel het bij mij tijdens het maken van het recept, per ongeluk ging hoort het nu bij het recept en is heeft het daardoor een extra twist.

Zo hier dus de Sticky Pistachio Egg!

PicsArt_04-17-12.19.35


🖤

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. caddygirl schreef:

  Hoi Jolijn,
  Dit lijkt mij een lekker en redelijk gezonde snack bij de drang naar zoetigheid. Ik gebruik zelf Maple Syrop die suikervrij is dat scheelt nog eens extra in de suikers. (te koop bij Body & Fit).
  Groetjes, Bianca

  Like

  1. Jolijn Evers schreef:

   Hai Bianca,

   Dat is het zeker. Bedankt voor de tip! Het product bij body & fit is een goed alternatief. Ik ben zelf nog steeds erg voorzichtig met zoetstoffen. Ik probeer het zo min mogelijk te eten en zoveel mogelijk natuurlijke suikers te gebruiken.

   Nogmaals bednakt voor de tip!
   Liefs

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s