GOLDEN EGG

Een lust voor het oog, maar vooral in de mond! Mjam…De vulling van het paasei bestaat uit 2 lagen. Onderstaand recept is genoeg voor ongeveer 3 á 4 grote paaseieren en hiervoor kan je een siliconevorm gebruiken die onder andere te koop is bij Xenos, Lidl, Hema, diverse online webshops en taartmaterialen winkels.

Ingrediënten voor de 1ste chocoladelaag

  • 80 gr. chocolade van Céréal of
  • eigen gemaakte chocolade

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en schenk de gesmolten chocolade in de paaseivorm en laat het overtollige chocolade eruit lopen, herhaal dit 2 keer. Wil je minder geklieder dan kan je de chocolade ook eventeel met een kwastje aanbrengen en het zo verdelen in de vorm. Laat het goed uitharden in de koelkast voor ongeveer 30 a 45 minuten

Ingrediënten caramelvulling

Smelt de kokosolie en de maple syrup in de magnetron voor ongeveer 30 sec. Schrik niet als de maple syrup heel erg gaat bubbelen, dat hoort. Haal het bakje voorzichtig uit de magnetron, want het is heet, en voeg de notenpasta toe. Meng het goed door. Giet het mengsel in het paasei en strooi de gehakte pinda’s over de caramellaag heen.
Zet het terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.

PicsArt_03-24-10.00.02

Ingrediënten witte vulling

  • 250 gr. Mascarpone
  • 2 eetlepels notenpasta
  • mespuntje vanille poeder of vanillemerg

Meng alles door elkaar en doe het mengsel in een spuitzak. Knip het puntje eraf en spuit in elk paasei de witte vulling tot net onder het randje. Smeer het met de achterkant van een theelepel een beetje plat, zodat straks de laatste chocolade laag er mooi overheen kan. Zet het terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.

PicsArt_03-24-09.59.12

Ingrediënten voor de laatste chocolade laag

Smelt 50 gr. suikervrije chocolade, laat een beetje afkoelen. Als de laatste laag een beetje opgesteven is kan je de chocolade laag eroverheen gieten. Pak een paletmes en ga met de zijkant van het mes over de vorm zodat het overtollige chocolade eraf gehaald wordt en de chocolade helemaal glad gestreken wordt. Laat het voor de laatste keer opstijven in de koelkast voor ongeveer een uur.

Als de laatste chocoladelaag gestold is kan je de eieren voorzichtig uit de siliconemal duwen.
Wil je het ei ook goud kleuren? Dan kan je dat doen doormiddel van een eetbare goudspray. Deze kan je online vinden of in een winkel waar ze taartmateriaal verkopen.

PicsArt_04-10-10.05.30

Tip:
Bewaar de chocolade eieren in de koelkast en haal ze een half uurtje voor serveren er even uit. Je kan ze ongeveer een week bewaren. De caramellaag heeft dan wel een wat vastere structuur.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s