HOMEMADE • TOMATENSAUS

De tomatensaus is lekker om in te dippen, maar je kan het ook gebruiken in pasta gerechten, op een bloemkoolpizza van Magioni of op een Turkse (vega) pizza!

Heb je een staafmixer in huis? Dan is de dip binnen 2 minuten gemaakt, misschien nog wel sneller. Maar heb je geen staafmixer in huis? Dan ben je er 3 minuten mee bezig. Hihi 😀

Ingrediënten

  • Passata di pomodoro
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 2 theelepels Gedroogde oregano + 1 theelepel extra
  • 1 theelepel Grof Himalaya zout


Bereiding

Schenk de Passata in een maatbeker en voeg hier de teentjes knoflook, 2 theelepels oregano en de zout aan toe.

Nu komt het gedeelte of je een staafmixer in huis hebt? Heb je die in huis dan kan je de saus met de staafmixer mixen tot de knoflook helemaal in de saus is opgenomen. Heb je geen staafmixer? Dan moet je van tevoren even de knoflook persen (dat is toch net dat ene minuutje extra 😉 ) en er gewoon doorheen roeren, gebruik dan alleen wel fijn zeezout of fijne Himalayazout in plaats van grof.

Voeg als laastst nog 1 theelepel gedroogde oregano toe en roer het nog even door. Klaar is je pasta saus.

Tip:
Wil je het gaan gebruiken voor in een pasta gerecht? Dan kan je er wat fijn gehakt aan toevoegen zoals je kan zien op onderstaande foto. Vergeet dan niet om het gehakt even te bakken in een koekenpan.

PicsArt_04-12-02.48.24

Bewaartip:
Je kan het bewaren in de koelkast, maar wil je het voor een langere tijd bewaren schep dan het restant in een zipperbag, zorg dat de lucht uit het zakje is en leg het (plat) in de vriezer. Wil je de saus gaan gebruiken? Leg het dan in de gootsteen in een heet waterbadje of onder stromend warm/heet water) totdat het ontdooid is (gaat best snel). Zo heb je altijd pasta&pizza saus in huis!


3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s