Himalayazout

Ik had het een keertje nodig voor een recept en echt waar, ik kan niet meer zonder. Het is zó anders dan gewoon huis, tuin en keuken zout a.k.a. (geraffineerd) tafelzout. Het is eigenlijk niet te vergelijken. Ik gebruik het dan ook regelmatig in mijn baksels en gerechten naast het gebruik van fijn zeezout.

Ze beweren dat Himalaya zout het beste zout is wat er bestaat maar er gaan veel verhalen in de rondte. De één adviseert om voor natuurlijk himalayazout te gaan de ander geeft aan dat het puur marketing is…Het maakt voor mij niet uit, ik vind persoonlijk de Himalaya variant het lekkerste. Vooral is ik de Pretzels maak, heer-lijk

Let wel op want TE veel zout is niet goed voor je. Als je al niet meer kookt en bakt uit pakjes en zakjes kan je hier al heel veel winst uit halen. Ik heb begrepen dat wij als volwassene ongeveer 6 gr. zout per dag binnen mogen krijgen en als je de etiketten gaat lezen kom je er vanzelf achter dat je soms misschien wel iets te veel aan zout binnen krijgt. Let dus goed op bij het kopen van je producten en blijf de etiketten lezen. Let bij het lezen van etiketten op de hoeveelheid suiker, zout, koolhydraten, vetten en e-nummers.

Je kan het zout tegenwoordig overal wel verkrijgen en ze zijn te koop in de varianten Grof en Fijn. Aangezien ik niet ontzettend veel zout gebruik, doe ik er eigenlijk best wel lang mee. Dus al met al vind ik het niet echt super duur. Ik heb mijn zout bij Holland&Barrett gekocht. Ze hebben regelmatig interessante aanbiedingen met aantrekkelijke prijzen ;-).

PicsArt_04-12-02.47.45

Wist je dat:
Zout nr. 1 oorzaak is van een te hoge bloeddruk en een verhoogd risico op hart en vaatziektes? Pas dus een beetje op met het toevoegen van zout in baksels en gerechten. Maar vergis je niet want helemaal geen zout eten hoeft niet, ons lichaam heeft het nodig.


11 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s