MARSEPEIN

Mijn oma maakte vroeger altijd zelf marsepein voor de feestdagen. Toen bestond het alleen uit amandelen en suiker. Ik heb via Amber Albarda een gezondere variant gevonden, vrij van witte geraffineerde suikers en het smaakt erg lekker. Je kan het gebruiken in een stol of om een keer bonbons mee te maken.

Ingrediënten

  • 300 gr. blanke amandelen
  • 6 eetlepels honing (het beste is koudgeslingerde honing)
  • *optioneel zijn groentepoeders of kleurstoffen om de marsepein een kleurtje te geven


Bereiding
Maal de blanke amandelen samen met de honing in een keukenmachine totdat het een bal vormt. Met een klein beetje geduld zie je het vanzelf in een bal veranderen en dan weet je dat de marsepein klaar is. Dit kan enkele minuten duren. Hierna kan je de marsepein in de gewenste kleuren kneden.

Je kan de marsepein in verschillende figuurtjes boetseren maar je kan er natuurlijk ook lekkere bonbons van maken. Duw een bolletje marsepein in een siliconevorm en schenk er wat zelfgemaakt chocolade overheen. Laat het vervolgens uitharden in de koelkast.

Tip:
Bewaar de marsepein in een Tupperware bakje met eventueel velletjes bakpapier ertussen, het kan namelijk door de honing een beetje aan elkaar blijven plakken.

picsart_03-06-04-12-09


Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s