EXOTIC • ICE • CREAM

Of het nou zomer, herfst of winter is ik ben altijd te porren voor IJs. Er is alleen een maar…want hoe lekker het ijs van Ben&Jerry ook is, ik kan het niet eten omdat het bomvol met witte gerraffineerde suikers zit. Tijd om dus zelf aan de slag te gaan en Puur natuur IJs te maken van vruchten.


Ingrediënten

  • 1 Mango
  • Halve verse ananas
  • 1 Passievrucht
  • Scheutje yoghurt


Bereiding

Snij de ananas met een ananassnijder of als je die niet hebt en je hebt een ananas uit de supermarkt gekocht, kijk eens op het kaartje dat aan de ananas hangt. Hierop staat een manier op beschreven hoe je de ananas kan snijden.

Snij de mango in de lengte langs de pit en vervolgens in 3 repen. Pak een lang (dun) glas en zet het puntje van de mango aan de rand van het glas (met het vruchtvlees aan binnenkant van het glas en de schil aan de buitenkant van het glas). Leg nu je wijsvinger en middelvinger op de schil en duw naar beneden langs het glas. Super handig trucje geleerd van Mr. Jamie Oliver 😉

Je kan alvast de mango en de ananas in een maatbeker met staafmixer, keukenmachine of blender doen, de passievrucht hierboven uitlepelen en een scheutje yoghurt eraan toevoegen.

Mix het geheel en proef het tussendoor even, je kan er altijd nog en kleinbeetje yoghurt toevoegen maar het is de bedoeling dat de yoghurt de structuur van het ijs wat anders maakt en qua smaak niet de boventoon moet krijgen. Je kan ook eventueel kwark gebruiken als je dat wenst maar ik vind het met kwark al gauw wat zuurder worden.

Schenk het mengsel in een ruim plastic bakje (met of zonder deksel) en zet het in de vriezer. Om te zorgen dat het een zachte (sorbet) ‘ijs’ structuur krijgt is het cruciaal om de fruitmix om het uur om te scheppen. Doe dit ongeveer 3 á 4 keer, doe je dit niet dan krijg je één bonk ijsblok :-D.

Zet het ijs voor serveren ongeveer een klein uurtje buiten de vriezer zodat het ijs wat zachter wordt en je er makkelijker met een ijsboltang bolletjes van kan scheppen.

PicsArt_04-10-03.05.40


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s