CHOCONANA

Ergens had het zo moeten zijn dat niemand interesse had in mijn bakboeken want anders had ik dit heerlijke recept niet gemaakt! Ik was in de veronderstelling dat ik de recepten niet kon gebruiken uit de boeken omdat ik geen geraffineerde suikers meer eet, maar niets is minder waar…ik moet het alleen aanpassen en uitproberen en als het niet lukt een beetje bijschaven en opnieuw proberen. Gelukkig hoefde dat bij onderstaand recept niet. Het was in één keer gelukt.

Het recept komt uit het boek van Trish Deseine, I ♥ Cake, taart en koekjes maar met wat aanpassingen van mij ;-).

Voor de zoetekauw onder ons is het een beetje wennen, het is niet zo zoet als je brownies en bananenbrood met suiker bent gewend uit de supermarkt. Maar als je een langere tijd niet veel suiker eet dan vind je dit zoet genoeg!

Ingrediënten

  • 3 overrijpe bananen (Zo overrijp dat je ze eigenlijk wilt weggooien)
  • 100 gr. Speltbloem
  • 90 gr. Roomboter
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • 80 gr. Pure chocolade van vivani 92% cacao + 20 gr. Grof gehakt
  • 60 gr. Pecannoten grof gehakt
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel maple syrup
  • Snufje zout
  • 2 eieren


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alvast een vierkant (ongeveer 20×20 cm) bakblik klaar, vet het in met boter of bakspray.

Smelt de boter in de magnetron of au bain marie en voeg hier de 80 gr. chocolade in stukken aan toe. Door de warmte van de boter zal de chocolade smelten.

Snij de banaan in stukjes en prak het goed fijn met een vork en voeg dan de bloem toe, roer het met een garde goed door. Voeg eerst 1 ei toe en als het een beetje in het beslag is opgenomen, het 2e ei. Voeg nu de vanillepoeder, cacaopoeder, zout, maple syrup en de boter-chocolade mengsel toe. Roer alles nog een keer goed door met de garde.

Hak de chocolade en de peccannoten grof en voeg deze als laaste toe aan het beslag, mix het voor de laatste keer door. Giet het beslag in de bakvorm en bak de koek in het midden van de oven voor ongeveer 30 á 35 minuten of totdat de satéprikker er schoon uitkomt. Zet de oven uit en de deur op een kier, laat de koek nog heel even in de oven staan voor ongeveer 10 minuten en haal dan de koek uit de oven. Stort de koek op een cakerooster om verder af te laten koelen.

Als de koek is afgekoeld kan je het in vierkantjes snijden of er leuke vormjes uit steken en de leuke figuurtjes meegeven aan je kind om bijvoorbeeld mee te nemen naar school.

Tip:
Bewaar de stukjes in een Tupperware bakje in de koelkast of pak ze per stuk in vershoudfolie en vries het in. Handig om mee te nemen naar je werk als je trek krijgt rond 15:00!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s