TORTILLA CHIPS Massala (uit de oven)

Zin in een hartige snack voor bij de formule 1 race? Deze Tortilla Chips Massala zijn ideaal als je let op je eetpatroon waarbij je niet te veel koolhydraten en suikers naar binnen wilt krijgen. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker snel gemaakt.

Ingrediënten

  • 5 naturel wraps (of andere wrap naar keuze)
  • 1,5 theelepel fijne zeezout of tafelzout
  • 1 volle theelepel Kip Massala kruiden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Water


Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C (grill stand).

Bevochtig de wrap aan de boven en onderkant met een klein beetje water, strooi dan vervolgens aan beide kanten het zeezout (of andere kruiden) erop en wrijf het er goed in met je handen. Leg alle wraps op een stapel en snij ze dan pas in 8 stukjes. Het scheelt je een hoop werk, anders moet je elk stukje apart kruiden en nu ben je heel snel klaar!

PicsArt_04-02-09.32.24.png

Bak de Chips 5 minuten in het midden van de oven. Draai de chips om en verlaag de stand naar 200 °C bak ze nog voor ongeveer 2 minuten totdat ze goudbruin zijn en in het midden nog een heel klein beetje licht van kleur. Haal ze niet te snel uit de oven, want dan kan het zijn dat het midden nog niet knapperig genoeg is, maar wacht ook niet te lang want voor je het weet zijn ze te ver doorgebakken!

Zodra je de chips uit de oven hebt gehaald laat je ze afkoelen op de bakplaat, dan pas worden ze écht knapperig.

Cheers!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s