Cacaoboter

Cacaoboter is een super fijn en mooi product, maar erg moeilijk om te verkrijgen en ik vind het best een dure uitgave. Ondanks dat is het wel een puur ingrediënt en zodra je de deksel van het kuipje afhaalt waan je in de wereld van cacao, echt super lekker.

Het merk wat ik gebruik is van Rapunzel en het is, net als de kokosolie, een puur product. Daarnaast is het ook nog eens Fairtrade en geschikt voor veganisten.

Bij kokosolie heb ik aangegeven dat je erg moet letten op harde transvetten. Dat geldt hetzelfde voor cacaoboter. Wel is het fijn om te weten dat in ieder geval de helft van de vetten uit onverzadigde vetten bestaan. Onverzadigd staat voor goede vetten. De O staan voor Oké en Onverzadigd en Verzadigde vetten staat voor Verkeerd. Een klein ezelsbruggetje.

Je kan de Cacaoboter verkrijgen in natuurwinkels en uiteraard in heel veel online shops. Het is wel een product wat moeilijker te verkrijgen is maar sommige natuurwinkels willen nog wel eens bij hun groothandel voor je inkopen. Je kan het altijd even navragen of de natuurwinkel bij jou in de buurt dat ook voor je doet.


5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s