Matze Cracker spelt

Wie kent ze niet?! Die hele grote matze crackers die je op school of thuis kreeg met pasen! Wat ik mij er aan herinner zijn vooral de hoeveelheden boter en suiker of jam die erop gesmeerd werden. Ik kan het mij nu niet eens voorstellen dat ik dat vroeger heb gegeten! De matze cracker opzich is niet heel erg slecht om te eten maar vooral wat je erop doet 😉

Ik was laatst aan het struinen in de Ekolander en zag weer eens iets nieuws! De Matze cracker gemaakt van spelt. Het viel me op dat één cracker een hoeveelheid van 4,6 gr. aan koolhydraten heeft en écht alleen gemaakt is van speltbloem en water…! Yep, van maar 2 ingrediënten. Zonder enige toevoegingen zoals, e-nummers, kleurstoffen, zoetstoffen, helemaal niks. 

Dus hollen naar de natuurwinkel bij jou in de buurt en probeer ze eens uit.

PicsArt_03-22-08.35.11.jpg

Variatietips:

  • Notenpasta met banaan;
  • Zuivelspread, avocado, peper en zout;
  • Zelfgemaakt jam;
  • 30+ kaas van de markt, tomaat en zout
  • Bieslookroomkaas met (vegatarische) kipfilet
  • En nog veel meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s