VEGGIE • FRIES

| Frituur vrij | Suiker vrij | Gluten vrij |

Ik had niet gedacht dat ik dit lekker zou vinden! Ik ben nogal een moeilijke ‘groente’ eter. De mensen die mij kennen zullen wel knikkend denken UHUUUH, want ik ben écht een moeilijke eter als het gaat om de veggies. Terwijl die juist zo belangrijk zijn. Daarom ben ik constant opzoek naar het lekker maken van groentes. In dit geval was daar weinig voor nodig.

Sinds kort heeft de Albert Heijn groente friet in hun assortiment. Ik heb de variant Zoete aardappel, gele biet en pastinaak gebruikt.

Ingrediënten

Bereiding
Ik heb de frietjes verspreid op een bakplaat gelegd en eerst 20 minuten, in het midden van de oven, laten garen op 200 °C (elektrische oven). Vergeet niet af en toe de friet om te scheppen.

Daarna heb ik de stand van de oven aangepast naar Grill en heb ik het nog eens 20 minuten afgebakken totdat het wat knapperiger was. Omdat mijn oven wat ouder is had ik mijn grillstand op 240 °C gezet. Blijf een oogje in het zeil houden als je de grill gaat uitproberen en schrik niet van de stoom zodra je de ovendeur open doet, dit is normaal. Je stoomt als ware de vocht eruit zodat het knapperiger wordt. Vergeet niet om de zoveel minuten de friet om te scheppen, zodat beide kanten ‘gebakken’ wordt.

IMG_20170306_192605_993.jpg

In de tijd dat de friet in de oven staat kan je een stukje vlees (bijvoorbeeld een hamburger) of vega (noten- of kaasburger) naar keus bakken, kleine salade Caprese erbij maken en maak je vervolgens een heel simpel, maar oh zo lekker, knoflook sausje voor bij de friet.


 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s